Aanvraag offerte renovatie badkamer, wat moet erin staan?

Katrijnk

 • #1
Onze badkamer moet gerenoveerd worden,; inloopdouche maken op bestaande plek, hangtoilet plaatsen op een nieuwe plek, wastafelmeubel op maat (niet zwevend, en in 1 geheel met wasmachine en droger), mooie radiator, (over)tegelen vloer en wanden en verlichting, spotjes, in het plafond.
Sloopwerk doen we zelf.
Nu is mijn man zeer kritisch en al tijden bezig met een materialenlijst (de onderdelen die we zelf gaan inkopen hebben we al uitgezocht)
Ik vind dat nu de offerte aanvraag naar klusbedrijven wel de deur uit moet maar hij wil alles héél precies omschrijven om eventueel gedoe later te voorkomen.
Mijn vraag: wat moet er in een offerte aanvraag staan, is het nodig om de materialen e.d. nu allemaal te vermelden zoals hij dat wil?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tegel

  • #2
  Laat de bedrijven zelf thuis op komen nemen wat er gebeuren moet.
  Dan kan het bedrijf ook ter plekke zien wat er wel en niet mogelijk is (want niet alles is mogelijk) bij het verleggen van leidingen en afvoeren en hoogtes van de vloer.

  Dan kun je ook aangeven wat je eisen en verwachtingen zijn.

  Dat werk gewoon het beste.

  En ga op internet zoeken naar recensies van het bedrijf, want er lopen heel veel prutsers rond met een grote mond op het gebied van badkamer renovaties.
   

  Haplo

  • #3
  Het beste is dat je iemand langs laat komen. Dan ziet diegene de ruimte. Kan hij alles zelf opmeten. Kunnen jullie aangeven wat er precies gedaan moet worden. Geef ook aan waar je de spullen haalt. Ik denk dat de tegelzetter zijn prijs er een beetje op aan past als hij hoort als de tegels uit de bouwmarkt komen. Dat geldt ook voor het sanitair.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Een aannemer kan het vaak goedkoper inkopen.

  Vraag om een gespecificeerde offerte. En vraag altijd minimaal drie bedrijven. Vraag naar welke garantie ze geven.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu