Aanvoerleiding zit ver onder de de keteltemperatuur

Marcus84

  • #21
Met de meter is niks mis. De temperaturen kloppen echt wel. Heb ook nog een losse IR-meter en die geeft hetzelfde aan.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #22
Dit is wel redelijk normaal gedrag. De modulerende thermostaat begint lekker kalm aan met opwarmen, pas als hij bemerkt dat het niet snel genoeg gaat zet ie een tandje bij.

2 graden per uur is heel normaal om op te warmen.

Zou je een aan/uit thermostaat plaatsen, dan gaat het sneller maar stijgt ook het gasverbruik doordat de ketel meer buiten het condensatiegebied staat te draaien.
 

Marcus84

  • #23
@Hessie: Maar dat betekent dus dat hij 2,4m3 nodig heeft om van 18 naar 20 graden te stoken. (2,4m3 verbruikt hij per uur). Ik heb even gekeken, maar de ketel wil naar 60 graden stoken, dat staat in het display als ik de CV knop indruk. Kortom, de modulerende thermostaat is hem niet eerst rustig naar 40 graden aan het zetten, maar direct naar 60?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #24
Als de ketel volgas brandt, zal hij dat inderdaad verbruiken. Ik vermoed eigenlijk dat ie in deelast draait.

Blijkbaar gaat er zoveel warmte in je vloer, voordat de ruimte op temperatuur komt. Maar geen paniek, als de vloer goed geïsoleerd is komt al die warmte gewoon in huis terecht!

Een vloerverwarming is een 'traag' medium, duurt even voor ie warm is, maar koelt ook langzaam weer af. Vergelijk het met het rijden met een hele zware aanhanger.
 

Marcus84

  • #25
Ja daar zeg je wat, àls hij goed geïsoleerd is. Ik denk dat het hier allemaal niet zo heel bijster goed geïsoleerd is, anders stookte ik niet zoveel kuub aan gas weg. Afgelopen jaar heb ik ipv continu 20 graden aan te houden een ander stookschema gehanteerd. Kom van aug2015-aug2016 op 2050m3 uit nu. Waarbij ik dus op de doordeweekse dagen niet hoger stook dan 18 graden (ook 's avonds niet), met uitzonderig van woensdag waarbij ik 20 graden aanhoud. In het weekend overdags ook 20 graden. Vind het een vrij zuinig stookgedrag, maar toch kom ik boven de 2000m3 uit. Heb spouwmuurisolatie, dak is ooit nageisoleerd en de vloer dat weet ik niet. Hoe ze het ook hebben gedaan, er zijn zaken geïsoleerd maar het verbruik blijft dus vrij hoog, ondanks een zuinig stookgedrag.

Mijn vraag waar ik mee zit is daarom ook: of het is ruk geïsoleerd, of de ketel doet gekke dingen waardoor het verbruik heel hoog wordt. Maar als wat je nu zegt klopt, dan zal het wel aan de isolatie liggen en is de ketel verder in orde.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #26
Je vergeet de winddichtheid van je woning. Ja kan nog zo dik isoleren zijn bijvoorbeeld de kozijn niet winddicht stook je voor de KLM.
Noteer wekelijks je gebruik krijg je beter inzicht hoe het zit met je woning.
 

Marcus84

  • #27
Ik gebruik https://www.mindergas.nl/ waarbij ik mijn verbruik bijhoud. Vorig jaar heb ik zelfs nog vaak elke dag gemeten:

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu