Aansteken gaskachel Flandria

KAGP

  • #1
Hallo,

ik heb problemen bij het aansteken van een Flandria gaskachel na een goed half jaar inactiviteit.

Aan de grote knop kan ik nauwelijks draaien. Ofwel de huidige stand, dan kan ik de knop volledig indrukken. Ofwel naar de 'vlamtoestand' ernaast, maar dan kan ik de knop slechts enkele millimeters indrukken. (de gaskraan staat weldegelijk open overigens en een vonk kan ik zien)

Wie weet raad? Alvast bedankt.

Kevin
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik vermoed de knop helemaal rechtsom zodat het sterretje gelijk staat met het streepje.
Knop indrukken en tegelijk de ontsteekknop een paar keer indrukken.
Als de waakvlam gaat branden de knop nog steeds even ingedrukt houden totdat de vlam blijft branden zonder dat je de knop indrukt (0,5 minuut of zo).
Daarna kan je de knop doordraaien naar de gewenste stand.
 

KAGP

  • #3
Dat is het net: die grote knop kan ik niet echt indrukken als hij ter hoogte van het sterretje staat, een paar millimeter ofzo waardoor ik twijfel of dit wel de juiste stand is.

Ik weet dat ik vorig jaar ook veel heb moeten proberen en dat het ineens wel lukte, alleen zou het handig zijn als ik zeker ben in welke stand ik moet proberen. :?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Misschien indrukken en dan naar het sterretje draaien?
 

KAGP

  • #5
Ik kan enkel richting sterretje draaien als de knop niet ingedrukt is. :?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Knop linksom draaien tot hij op het sterretje staat en dan indrukken, de ontstekingsknop indrukken en de grote knop een tijdje ingedrukt houden, als de kachel een tijdje uit geweest is kan het even duren voor er brandbaar gas komt, gewoon om de 10 seconden de ontstekingsknop indrukken.
Let op, door corrosie komt het voor dat de ontsteking niet (altijd) werkt.
Waar de waakvlam zit kunt u zien aan de twee dunne buisjes, daar zit de buis van de waakvlam en de draad van de ontsteking, zijn te volgen vanaf het gasblok.
 

KAGP

  • #7
Het loopt dus wellicht fout in je eerste zin: die knop indrukken gaat nauwelijks, die kan ik maar één of twee millimeter indrukken.
Nu denk ik toch al gemakkelijk 100tal keer op die ontstekingsknop gedrukt zonder resultaat. Ik kan telkens de vonk zien.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Als er geen gas komt helpt 100 keer indrukken ook niet.

Vermeld het type kachel even.
 

KAGP

  • #9
Het gaat om een Flandria s7000/1.
 

Marcn88

  • #10
Knop is verdraait op t gasblok zet m is op de stand waarbij u m wel kunt indrukken wacht dan nog ff een 15a20 seconden en probeer dan is te ontsteken
 

KAGP

  • #11
Oplossing gevonden en die is belachelijk eenvoudig. De knop kun je in de vlam enkel indrukken door op het witte deel van de knop te drukken. Druk je op het zwarte deel gebeurt er niets. Ik voelde me even heel idioot toen het duidelijk werd...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
Mooi dat u de oplossing gevonden hebt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu