Aansluiting wasmachine op zolder maken

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik wil graag een wasmachine aansluiting op zolder maken, omdat ik op dit moment geen wasmachine aansluiting heb.

Kan dit en is dit moeilijk om zelf te doen? En wat heb je ervoor nodig?

Op zolder is wel de cv ketel geplaatst.

Alvast bedankt.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Nou Nancy,

bij een wasmachine-aansluiting komt toch wel wat bij kijken. Je hebt sowieso een waterkraan nodig, een afvoer, en dan nog een stopcontact. De kraan zal wel te realiseren zijn vanwege de cv op zolder. Maar de afvoer zal toch op één of andere manier op de riolering aangesloten moeten worden. En mischien kan de stekker nog bij de cv in. Maar wordt dat teveel op 1 groep (wasmachines zitten nu standaart op een aparte groep) dan zal er ook nog een groep bijgemaakt moeten worden. Dus al met al komt er wel wat bij kijken.

Hoop dat je wat aan m'n informatie hebt.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Beste Nancy,

Wanneer je de wasmachine op zolder plaatst betekent dit dat je ook het wasmachine geluid naar zolder (mee) verplaatst. Logisch, maar mogelijk heel vervelend.

De afvoer van de CV is een "nood" afvoer. Het is de vraag wat voor buis (diameter) daarvoor gebruikt is en waar deze op aangesloten is. Houd er dus rekening mee dat de buis een zo "snel" mogelijke route naar de grootste buisdikte in huis kan afleggen.

Voor wat betreft het electrische gedeelte zul je zoals voorgeschreven een geaarde groep moeten hebben voor je wasmachine. Waarschijnlijk niet zo'n probleem omdat de CV ook op zolder staat. De totale belasting op een groep mag nooit boven de 3680 Watt komen. Een normale groep in huis is gezekerd met een 16 ampere zekering en bij een normaal voltage van 230 Volt kan je van deze groep maximaal 16x230=3680 Watt trekken. Hoe minder hoe beter is mijn advies.

Water is geen geen groot probleem denk ik, T stukje tussen de vulleiding van de CV solderen of knellen en een kraan met ontluchting plaatsen. Misschien heb je bij de CV al een kraan zitten, dan kun je die natuurlijk gebruiken.

Zet je wasmachine in een lekbak met afvoer, zodat bij een defect niet je hele huis onder water loopt. Gebruik een waterstop (deze sluit de watertoevoer af bij een defect aan de machine).

Alle benodigdheden kun je bij elke bouwmarkt kopen.

Denk erom dat je nieuwe spullen gebruikt en maak gebruik van het juiste gereedschap.
Veiligheid voorop!!

Advies: laat je helpen door een ervaren klusser. Dit is zeker geen eenvoudig karweitje.

Succes!
Laat je me weten of en hoe het gelukt is?
Goetend, Jan van M.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu