2 wasmachines op 1 aansluiting

Sanet

  • #1
Omdat mijn lieftallige echtgenoot het niet langer waardeert dat ik de dekens en borstels van mijn paard in onze huidige wasmachine was :oops: :mrgreen:, is er besloten dat er een tweede bij gaat komen.

Beide wasmachines zullen nooit tegelijkertijd gaan draaien, dus qua watertoevoer of electriciteit geen probleem. Er is al een bestaand kraantje en afvoer waar de huidige wasmachine van gebruik maakt. De hele tijd wisselen met het kraantje vind ik niet zo'n optie, dus moet er een soort splitsing komen. Nu lees ik uit een topic van 2005 dat er dan 2 aparte kraantjes moeten komen, dat lijkt me wat een overkill persoonlijk, maar ben niet echt een kluswonder, dus graag jullie antwoord.

Heb ik voor 2 wasmachines ook echt 2 kraantjes nodig, of kan ik gewoon uit de voeten met een Y-splitsing bij de bouwmarkt weg?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Je kan ook in de huidige muurplaat een Y splitter zetten en dan twee kranen monteren.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Kan gewoon met een Y splitsing.
Daar kun je dan 2 kranen indraaien.

Dus je hebt wel 2 kranen nodig. :wink:

Gebruik voor de stroom aansluiting, ook een aparte wasmachine schakelaar.
Zo kun je nooit de 2 wasmachines tegelijk aanzetten.

 

Arno5201

  • #4
Een y splitsing zolas jullie die benoemen kun je op 1 kraan draaien als dan de ene machine uit is is er niks aan de hand, heb zef altijd de vaatwasser en wasmachine op 1 aan en afvoer punt gehad en dmv zo'n y splitsing voor beide ging dit prima :wink:
 

Sanet

  • #5
Ik ben thuis de enige die de was doet. Mochten we met vakantie iemand anders in ons huis hebben, dan haal ik hem wel gewoon van de stroom. Kunnen er ook geen problemen komen. Ik heb eigenlijk niet zoveel zin om de huidige kraan uit de muur te slopen.... Dus als dat niet noodzakelijk is. Ik neem ook niet aan dat ik de kraantjes elke keer aan en uit moet draaien bij gebruik, waarom dan perse 2 kranen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Welk Ystuk heb jij in gedachten dan.

Deze bedoelde ik



En deze heb ik net gevonden, en wist niet dat die er ook waren.

 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
Die kende ik ook nog niet.
Maar eh Sanet, ik zou wel gewoon iedere keer voor en na gebruik de kraan open en dicht doen. Stel dat er tijdens je afwezigheid een slang kapot gaat en de boel stroomt onder dan heb je achteraf spijt.
Kleine moeite, groot gemak.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu