Aansluiting nieuwe wasmachine: waar is de aan- en afvoer?

Silkevdv

  • #1




Goedemiddag allen,

Ik heb een vraag betreft de aansluiting van een nieuwe wasmachine. De vorige bewoner had in dit bergingshok (zie foto) een wasmachine en droger staan. Echter, ik zie geen vrije kraan (aanvoer) en geen duidelijke afvoer. Vanwege de coronamaatrdegelen mogen monteurs een wasmachine niet monteren en zullen we het zelf moeten doen. Wie kan mij uitleggen hoe ik een aanvoer en afvoer kan realiseren voor de wasmachine?

Alvast bedankt!

Groeten,
Silke
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waar de lichtblauwe slang aan zit is de kraan, die moet vervangen worden door een kiwa gekeurde wasmachinekraan met terugslagklep.
De afvoer zit eigenlijk te hoog, ik zou er voor kiezen op de pijp in de hoek rechts een t-stuk 45 graden te plaatsen, daarin een sifon plaatsen net boven de verwarmingsleidingen en met een stuk naar boven tot ongeveer 80 cm.
Zet er ook een beugel op.
 

Cool

  • #3
U schrijft : vorige bewoners hadden hier ook de wasmachine staan .... misschien dat een foto wat verder afgenomen nog iets laat zien. Ik kan mij niet voorstellen dat vorige bewoners naast de wasmachine ook de afvoer-aansluiting hebben mee verhuisd..
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Plaats inderdaad een foto van de rechter en linker kant.

Ik zie de vulslang aangekoppeld zitten. Het is onverstandig deze aangekoppeld te laten!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu