Aansluiting warm/koud water keuken probleem

Feexee

  • #1
Ik heb net een nieuwbouw huis opgeleverd gekregen en heb nu een klein probleempje. Onderstaande kraan zit in de keuken tbv koud en warm water aanvoer voor de kraan die erboven zit (keukenblad).
Nu komen er twee kleine flexibele leidingen vanaf de kraan (keukenblad), alleen zijn deze te kort. Is het mogelijk om de onderste kranen een kwartslag te draaien? Of bestaat er en soort verleng stukje ofzo voor die flexibele leidingen. Heb al met een waterpomptang lopen klooien maar kwam geen beweging in.
 

Fiesiekus

  • #2
Niet met de waterpomptang. ALs je ze een kwartslag wilt draaien, moet je het kraanhuis met de hand draaien. Als je ze alleen loskunt draaien, dan helemaal verwijderen (waterdruk eraf uiteraard) nieuw tape of hennep&kit aanbrengen en weer monteren in de gewenste positie.
 

Feexee

  • #3
Ok ff voor de duidelijkheid die dingen moet je dus gewoon kunnen draaien. Ok dan ga ik een beer van een bouwvakker zoeken. helemaal eraf draaien en opnieuw met tape monteren. Bedankt Fiesiekus.
 

Fiesiekus

  • #4
Graag gedaan. Maar misschien kan je 't wel met een goed passende steeksleutel doen; zitten er vlakke kantjes op het kraanhuis?
 

Monteynejeroen

  • #5
Misschien is een minder riscante oplossing om gewoon langere slangetjes monteren aan de kraan. Die zijn normaalgezien in verschillende lengtes verkrijgbaar.
 

Feexee

  • #6
Het is helemaal gelukt er zater vlakke kanten op het kraanhuis dus kon alles er volledig afhalen. gewoon iets harder duwen dan ik in eerste instantie had gedaan. Bedankt allen :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu