Aansluiting warm koud niet waterpas

DIYLady

 • #1
Beste mensen,

Een loodgieter heeft de aansluiting warm koud voor mij verplaatst.

Ik merk nu dat deze niet waterpas is. Zie fotos. Ik kan het nog ietjes rechttrekken met de S-koppelingen. Maar nog steeds niet waterpas. Zie ook de foto waar deze tijdlijk is geinstalleerd.

Heb reeds gebeld en de loodgieter komt volgende week om te kijken.

Nu heeft hij mij reeds over de telefoon laten weten dat dit recht te trekken valt met de S-koppelingen. Echter bij het aanpassen van de S-koppling zodat de thermostaat waterpas komt te liggen klopt de afstand tussen de warm en koud aansluiting niet meer. Of snap ik het niet?

Mijn vragen:
1. Is dit uberhaupt een probleem?
2. Zie ik iets over het hoofd met de S-koppelingen?
3. Vinden jullie dat dit kosteloos recht moet getrokken worden door de loodgieter - zoja wat is de correcte manier (moet het helemaal eruit of kan dit op een andere manier) Kwestie dat ik voorbereid ben volgende week.
3B. Ga ik de tegels er vlak onder moeten verwijden?Trouwens heeft die ook de aansluiting een pak lager geinstalleerd dan gevraagd. Ik had om de standaard hoogte gevraag en hij heeft het verlaagd omdat 'Ik zo klein ben' De hoogte is nu 95cm. Ookal lijkt het laag kan iemand van 190+ cm deze nog bedienen, maar ik ben benieuwd of er een ander probleem is waar ik niet aan heb gedacht.

 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
 • #2
Met de S-koppelingen trek je dit zo recht. Geen punt.

Standaard hoogte is 120 cm. Of je 95 akkoord vindt, is tussen jou en de installateur. Hangt er van af wat de afspraak was.
 

DIYLady

 • #3
Bedankt Hessie

Maar hoe trek ik dit recht met de S-koppelingen?

Als al de koppeling voor de laaste kant naar binnen of naar buiten draai - waardoor het uitstekende stuk hoger komt te liggen en het geheel water pas is, dan klop mijn afstand tussen de 2 koppelingen niet meer (te breed indien naar buiten gedraaid, te kort indien naar binnen gedraaid)
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #4
De lage iets schuin om hoog zetten de S-koppeling en andere kant iets na beneden in zelfde schuinte.

In de wartels van kraan zit ook iets van speling in 15-15,5 hart.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #5
Probeer het eerst even zonder pakking op de s-koppelingen, dan is het gemakkelijker goed te zetten, daarna de schroefdraad verpakken.
 

DIYLady

 • #6
Ik zal het vanavond nog eens proberen! Vorige keer kreeg ik het echt niet goed waterpas, maar het was al laat en mogelijk werkten mijn hersentjes niet meer...

Ik ben allesinds blij dat jullie niet roepen dat dit opnieuw moet worden gedaan door de loodgieter.
 

Baszos

 • #7
Ik zou me eerder druk maken over niet afgeplakte soldeerverbindingen cq koperleidingen.

Na mijn idee krijg je de kraan ook gewoon netjes waterpas.
 

DIYLady

 • #8
niet afgeplakte soldeerverbindingen
Helaas speek je tegen een leek. Heb je toevallig een foto wat je hiermee bedoeld?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #9
Baszos schreef:
Ik zou me eerder druk maken over niet afgeplakte soldeerverbindingen cq koperleidingen.
Ik dacht dat ik alles al wist. Nooit te oud om te leren. Ik doe het al meer dan dan 50 jaar zo als doe het zelver.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
 • #10
Volgens mij heeft de ts gewoon gelijk.
Of er moet een zekere speling zijn in de afstanden tussen de aansluiting van de kraan.
 

Baszos

 • #11
Verbindingen/koperleidingen nooit blank in de specie/ knauf etc leggen, dit kan het koper aantasten waarbij het de levensduur kan verkorten.

Tuurlijk is het mooier dat de muurplaten 100% waterpas staan, maar zolang het te corrigeren is met de s-koppelingen is dit geen enkel probleem!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #12
Hoe wil je dat doen, de solderingen van b.v. muurplaten zijn onbereikbaar.
Ik moet de eerste afgeplakte muurplaat nog tegenkomen.
Daarnaast is het risico van van aantasting heel klein, dat komt alleen voor wanneer de solderingen en de koperen pijp aan de buitenkant zeer langdurig in een vochtige omgeving zitten.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #13
Baszos schreef:
Verbindingen/koperleidingen nooit blank in de specie/ knauf etc leggen, dit kan het koper aantasten waarbij het de levensduur kan verkorten.
Is de specie veranderd?
Hoe moet ik me dat in jaren voorstellen. Hier zit het sinds anno 1964 moet ik me zorgen gaan maken.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
 • #14
In gips of kalk wel, in cementspecie niet. Een aantal jaar geleden hier de douche verbouwd, zat er 40 jaar in. Koperen waterleiding, met specie aangegooid, geen mantelbuis. Niets bijzonders aan te zien.
 

Baszos

 • #15
Hoe je een muurplaat afplakt? Met plakband, voor je het hele zooitje in de muur zet.

Ik heb al god weet hoeveel muurplaten gezet in mijn leven, en bij mij is er nooit of te nimmer iets blank de muur ingegaan.

Dat het aantasten lang duurt? Ja hoor.
Gaat het per definitie kapot? Nee hoor.

Maar waarom niet even afplakken? Kleine moeite.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #16
Zo heeft iedereen zijn eigen manier.
 

DIYLady

 • #17
Als het niet afgeplakt 40 jaar mee gaat vind ik dat prima. Badkamers worden de dag van vandaag toch vaak vervangen.

Ik heb het ding toch waterpas gekregen! Vooral dankzij de speling op de aansluiting van de thermostaat zelf. Het voelt wel een beetje geforceerd - maar als die erop zit zonder te lekken is dat ok toch?

Dan nog een paar vragen als het mag!

1. Bij het monteren zal ik waarschijnlijk wel een slag moeten terug draaien om het goed waterpas te krijgen. Gaat dit het verbindings materiaal beschadigen? Ik heb PFTE tape, Afdichtings draad en Kolmat fiber seal in huis. Welke is het beste in mijn geval?

2. Door het uiterste stuk van de S-koppeling naar omhoog te draaien win ik enkele cm in hoogte....maar mag dit wel, of moeten de uiteinden altijd naar beneden wijzen ?

3. Hoeveel "draaien" moet ik alle verbindingen minstens indraaien?

Bedankt lieve heren! :bedankt:
 

Petersch1

 • #18
Mijnmethode zou zijn :
onverpakte s-koppelingen goed zetten zodat de kraan en gemakkelijk op te draaien is. hoeveel slagen zou ik ook laten afhangen van de muurringen die je bij de kraan hebt, zodat ze mooi aansluiten. Als je het geheel netjes en waterpas hebt kan je met een viltstift een streep zetten over de koppeling naar de muurplaat toe.
Daarna is het even rondes-tellen om te kijken hoeveel slagen je nodig hebt om los te komen. Vervolgens de tape op de s-koppelingen en dezelfde aantal slagen er weer op todat de streepjes weer tegen over elkaar staan.
 

Marcn88

 • #19
Beter gebruik je voor het verpakken van de s koppelingen het touwtje van loctite dit kun je ook iets terugdraaien mocht het nodig zijn, dit blijft dan nl waterdicht bij teflon kun je dan weer opnieuw beginnen
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
 • #20
Er is ook een geïmpregneerde, vezelversterkte afdichtingsband. Die is ongeveer net zo handig als teflontape maar kan je wel terugdraaien (180°) indien nodig.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu