Aansluiting van een inductie fornuis voor mijn aansluiting

Mo123

 • #1
Beste specialisten,

Voor mijn huidige woning heb ik ervoor gekozen op een elektrische inductie aan te sluiten. Een inventum sv010 die je aan kunt sluiten op een 2 fase of 3 fase via een perilex.

Momenteel heb ik een 1×35A aansluiting. Ik heb al een elektricien langs laten komen, maar ik ben er nog niet wijzer van geworden wat hij nu heeft gedaan en/of mijn aansluiting nu een 2x 16A bij 230v is.

Is het überhaupt mogelijk dat ik met mijn huidige indeling zo een inductie kan plaatsen.

20210824_171422.jpg 20210824_171417.jpg 20210824_171425.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tom345

  Specialist Elektra
  • #2
  Dit fornuis kan worden aangesloten op een 2x230 V kookgroep en dat is ook het enige wat kan worden toegepast bij een 1x35 A hoofdaansluiting.
  Ik zou meteen maar je groepenkast laten vervangen. Je hebt nu geen aardlekbeveiliging en die groepsschakeaars zijn storingsgevoelig. Verder horen er geen lasklemmen thuis in een groepenkast.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  De nul ook gezekerd of is dit nog 2 fase 230 volt?
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #4
  Een elektricien die hier ook maar iets in wil wijzigen is zijn papieren niet waard.

  Kast is over de datum heen, opzich geen reden voor vervanging maar hij is daarbij ook defect, dus rijp voor vervanging.
   

  Mo123

  • #5
  bedankt voor jullie reacties. Het gaat hier overigens wel om een huurwoning. Ik heb de verhuurder ook gevraagd of zij hier in willen meedenken bij het aanpassen/vervangen van de groepen, zodat ik niet alles zelf hoe te betalen. Tot zover willen zij dat niet.

  In het huidige opzet heb ik namelijk ook nog een gasaansluiting die het ook prima lijk te doen, wat ook de reden is dat de kosten van aanpassing/vervanging bij mij kom te liggen. Ik wil namelijk het liefst van het Gas af, maar als ik het zo hoor en zo lees kan dit voor mij een behoorlijk kostenplaatje worden.

  Om nog terug te reageren op jullie reacties. Het is dus niet mogelijk om met een legitieme verandering in mijn huidige groepenkast de inductie fornuis aan te sluiten of is het simpel gezegd niet verstandig. En zal ik dan toch een gasfornuis moeten aanschaffen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu