Aansluiting EPDM van dakkapel op plat dak

J-weetje

  • #1
Dag heren kenners,

Ik pieker over een vraag waar jullie misschien zo een antwoord op kunnen geven.
Ik wil dakkapellen gaan plaatsen op een jaren 30 dak. Dit dak is 2 jaar terug van een damp-open folie voorzien aan de buitenkant. Het dak wordt binnenkort ook geïsoleerd met aan de binnenkant een damp-dichte folie. Het dak ziet er straks (na isolatie) van binnenuit gezien nu zo uit: gips, tengels, damp-dichte folie, dakbeschot, damp-open folie, panlatten, pannen.
Nu zit ik met de vraag hoe normaal gesproken een dakkapel op een damp-open folie aangesloten wordt. Ik ga ervan uit dat er aan de buitenkant een damp-open folie over de isolatie heen zit van de wangen. Deze kan dan op de bestaande damp-open folie worden geplakt?
Hoe gaat zoiets met de EPDM van de dakkapel? Hier ga je in feite dakbeschot opsluiten tussen twee damp-dichte lagen bij de pijl. Kan dit? In bijgevoegd schetsje kun je zien wat ik bedoel. Het gele is de damp-open folie en het rode is de EPDM die tegen het dakbeschot onder twee pannen wordt doorgelegd naar boven. Is dit daadwerkelijk nodig als je een damp-open folie onder de pannen hebt liggen welke ook doorgelegd is onder de nokvorsten? Ik heb bij een vriend gezien (geen oud huis) dat de EPDM twee pannen omhoog wordt doorgelegd tegen stuifsneeuw etc. Ik kan op het internet hier niet veel info over vinden, behalve dat je dakbeschot nooit moet opsluiten tussen twee damp-dichte lagen. Maar of dat in deze situatie ook zo is? Alvast bedankt voor je antwoord!


 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waarom die EPDM zo hoog opzetten. 15 cm boven de opstand van de dakkapel en dan onder de dampopen folie is meer dan voldoende.
 

J-weetje

  • #3
Dank voor je antwoord Dat is nu ook wat ik mij afvraag ;-). Normaal gesproken steken ze het 15cm onder de damp-open laag dus. Dat klinkt mij ook een stuk veiliger in de oren m.b.t. het damp-dicht opsluiten van dakbeschot, zo'n klein stukje kan dus niet zoveel kwaad begrijp ik. Geldt hetzelfde voor de aansluiting van de wangen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Voldoende breed met de lagen die je tegenkomt afwaterend werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu