Aansluiting EPDM met bitumen op platdak

Ferdinand_de_klusser

  • #1
Het dak van mijn veranda sluit aan op het platte dak van de keuken. Echter het dak van de veranda lig ongeveeer 10 cm lager. Zie foto. Beide daken hebben een bitumen toplaag. Echter de constructie van het dak van de veranda is na 14 jaar dusdanig aangetast door lekkage dat ik het in zijn geheel wil vervangen. Mijn sterke voorkeur is dan om EPDM als toplaag te gebruiken. Mijn vraag is, hoe moet ik de aansluiting van de bitumen op het keukendak met de nieuwe EPDM laag op de veranda maken?
IMG_20240616_120325123.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ferdinand_de_klusser schreef:
Mijn sterke voorkeur is dan om EPDM als toplaag te gebruiken.
Ben heel nieuwsgierig waarom?
 

Ferdinand_de_klusser

  • #3
Ik heb de sterke indruk dat EPDM gemakkelijker is te bewerken en verwerken dan bitumen. Voor de lichtstraat en de aansluiting met een regenpijp kun je kant-en-klare manchetten kopen. Met werken met een brander voor bitumen heb ik totaal geen ervaring en lijkt me veel lastiger. Mijn naam is dan wel "Ferdinand_de_klusser", maar enkel omdat "Ferdinand_de_beginnende_klusser" te lang werd. Naast het vermeende gemak van EPDM lees ik ook overal dat EPDM goede kwaliteiten heeft.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Maar op je uiteindelijke vraag kan je en ik geen antwoord geven, dat is ook vreemd.
Volgens mij zijn er ook bitumen die je met een hetelucht föhn kan verwerken. Gaat iets langzamer, zal voor een doe het zelver geen probleem zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu