Aansluiting damprem

Hnsja

  • #1
Beste klussers,

Ook ik ben maar eens mijn voornemen mijn zolder te isoleren aan het concretiseren. Daarbij ben ik van plan een intelligente dampremp te plaatsen ivm het asfaltpapier aan de buitenkant. Daarover nadenkende voorziet mijn ietwat perfectionistische brein weer de nodige problemen. Ik denk dat het namelijk vrijwel onmogelijk is om eea echt hermetisch af te sluiten.

Zie onderstaande foto. Het idee is om isolatie tussen de balkjes te plaatsen met daaroverheen de damprem (ik besef mij dat de isolerende waarde dan enigzins beperkt is, maar met veel meer isolatie houd ik geen zolder meer over). De vraag die ik nu heb, is hoe de damprem aan te sluiten rond de vloer. Mijn huidige idee is deze te verlijmen op de vierkante balk waar de spanten op staan (bv met https://nl.proclima.com/producten/verbindingsmiddelen/aansluitlijmen/orcon-multibond). Maar omdat de balk niet is geschilderd is deze ook niet dampdicht. Aangezien ik hier geen ervaring mee heb, heb ik geen idee of dit een overdreven gedachte is (in mijn hoofd trekt de damp de balk in en rot de balk langzaam weg). Heeft iemand hier een idee bij? Of een andere, betere oplossing?

Alvast bedankt en vriendelijke groet,

Pim



20220326_141739.jpg
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Voor de aansluiting zijn speciale kit en tape in de handel. Wat betreft het hout; dat zou dan ook voor de andere balken en het dakbeschot gelden….. als je het goed maakt voorkom je juist dat dat allemaal vochtig wordt. Overigens een stenen muur is ook niet dampdicht.
 
Laatst bewerkt:

Hnsja

  • #3
Dank voor de reactie. Ik hoopte alleen op wat concretere aanwijzingen, als in wat houdt "goed" dan precies in gegeven de situatie op de foto. De vierkante (donkere) balk is vrij lastig bij te komen met bv tape en om deze schoon te maken om een goede hechting te verkrijgen. En tape op de vloerdelen lijkt me ook suboptimaal qua dampremmende werking.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #4
Op onbewerkt hout kun je kit / lijm gebruiken. Die kit is een rubberachtig spul. Als je nog iets op de vloer gaat leggen (laminaat etc) zou je de folie van de damprem nog wat door kunnen laten lopen, dan heb je wat meer dichting. En verder: een geschilderde balk is dampdichter dan een ongeschilderde balk / lat / plank, dus daar zou je ook nog wat kunnen doen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Die speciale kit heb ik onlangs ook gebruikt en dat spul is echt super. Plakt meteen als een tierelier en nadat het is uitgehard is het net rubber inderdaad zo flexibel. Kan prima op een balk of op de muur.
 

Hnsja

  • #6
Dank voor het meedenken! Ga inderdaad zo goed mogelijk op die balk proberen te verlijmen en denk dat ik het folie inderdaad daarna nog een stukje over de vloer laat doorlopen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu