Aansluiting bitumen dak aan zinken goot

Xerxes1

 • #1


Ik zit met een echt bouwkundig probleem waarvoor ik graag gebruik wil maken van uw expertise. In de bijlagen vind u een foto van de aansluiting van dak op goot met hemelwaterafvoer. Op de een of andere manier zit er een fout in de detaillering en /of de afwerking. Het betreft de afvoer van een ingebouwde zinken goot, die ligt op de enkelsteensbuitenmuur, haaks op het aanzicht. De gootafvoer is omtimmerd met multiplex dat aansluit op de schuin aflopende uitkragende dakrand. Deze dakrand bestaat uit uitkragende zg. opstalanplaten die doorgaan in het interieur. Deze bestaan uit multiplex, polyurethaan en een dampdichte bitumineuze afdeklaag. Erbovenop liggen nu drie lagen bitumen, de laatste met kiesslag. Op de kop is de uitkragende dakrand afgewerkt met een aluminium daktrim.
Het probleem is permanent optredende houtrot in de omgeving van de gootafvoer en in het boeiboord. Ik heb de omtimmering al vele malen vervangen. Ergens in de detaillering van de aansluiting van dak, goot, gevel, ombouw en onderzijde dak moet een FOUT zitten. Kunt u mij zeggen wat hier verkeerd is en wat er aan gedaan kan worden?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Plaats even een paar foto's er bij waar alle kanten op te zien zijn.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Als je de betimmering eraf haalt, loopt er dan ergens water waar het niet hoort?
  Welk materiaal is er gebruikt bij de vervanging?
  Als het geen okoume plaat is, die rondom in de verf staat en ventilerend is aangebracht kan je dit verwachten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu