Bitumen dakbedekking aansluiten op bestaand bitumen

Remco-

 • #1
Ik heb de volgende situatie: ik heb een bestaand garagedak wat nog goed is. Dit is gedekt met bitumen dakbedekking. Helaas is er een ouderwetse kraal gemaakt, en geen trim. De opstand is dus ook minimaal. Het betreft een lessenaarsdak, dus dat is ook niet zo'n probleem.

Nu wil ik een overkapping bouwen, hieraan vast. Bitumen erop branden gaat me wel lukken, maar ik vraag me af hoe ik de aansluiting maak tussen de twee dakdelen? Het zal één naad worden in de lengterichting van het hoogste punt naar het laagste punt van het dak.

Volstaat het om de bestaande dakbedekking goed schoon te branden en dan de nieuwe baan met overlap erop branden of zijn er betere methodes?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Het handzaamste is om meterse stukken te gebruiken. Dus uit een rol snij je stroken van bijvoorbeeld 30 cm breed. Brand die stroken over zo'n 10 cm breed aan de bestaande dakbedekking. Daardoor hou je 10 cm over voor de werking van de twee daken op te vangen. Zet met een krijtlijn op je dak kan je nooit de weg kwijt raken.
  Als het oude dak van bitumen is dus zonder leislag is even schoonbranden vaak voldoende.
   

  Remco-

  • #3
  Bedankt voor de tip! Dus de strook 10cm op de bestaande bedekking, 10cm open laten en daar beginnen met de nieuwe bedekking?

  En de onderlaag van de nieuwe bedekking? Ook pas laten beginnen na 10 cm? Hoeveel moeten de meterse stroken overlappen? 10 cm?

  Het is trouwens wel bitumen met leislag..
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Over het algemeen worden overlappen in bitumen rond de 10 cm gehouden.
  Onderlaag, toplaag en dan verbinding oud nieuw met meterse stukken.
  De bestaande leislag kan je met een oude driehoekschrapper zoveel mogelijk verwijderen en dan even zwart maken.
  De onderlaag laat je met de naad in de dakvloer van je dak gelijk eindigen. Mag ook tegen het bestaande aan maar daar niet vastbranden of iets. Let op met branden brandblusser enz.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu