Aansluiten van wasmachine op trekschakelaar

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik heb sinds kort een wasmachine, maar hij moet aangesloten worden op een trekschakelaar.

Bovendien is het snoer tekort om bij de trekschakelaar te komen. hoe moet ik hem nu aansluiten?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Beste Guido, dit onderwerp is pas geleden ook aan bod geweest op ons forum, kijk even bij "Aansluiten van wasmachine Robin"

Belangrijkste punten daaruit: verlenging van kabel en aansluiting van kabel in wasmachine en trekschakelaar dient door installateur te gebeuren.

Een (lager geplaatst) geaard stopcontact maken (ook door vakman!) ipv de trekschakelaar mag indien én die groep via een aardlekschakelaar loopt én de wasmachine 1,2 meter van de douche/bad verwijderd staat.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Naar mijn mening hoef je voor dit soort klusjes geen installateur te laten komen, maar zijn deze uitstekend zelf uit te voeren.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Voor het vervangen van het huidige snoer naar een langer snoer, zodat deze op de trekschakelaar kan worden aangesloten of voor het plaatsen van een stopcontact is in beide gevallen een erkende vakman nodig.

Indien men dit zelf doet en er zou kortsluiting of brand ontstaan kan de verzekering wel eens heel moeilijk gaan doen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Weet je Toon, het is heel moeilijk in te schatten hoe vakkundig een vragensteller een elektrische aansluiting kan maken, nog even afgezien van verzekerings-perikelen. En van iemand die vraagt hoe je de aansluiting van de wasmachine moet verlengen, schat ik die vakkundigheid niet heel hoog in.

Om zo iemand te beschermen voor zijn knutselneigingen aan dergelijke machines, adviseer ik altijd om voor dit soort werk een installateur te laten komen. Kan hij een kennis inschakelen die wél voldoende weet hoe, dan is dat meegenomen, maar voor zijn eigen risico...
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Ik sluit me helemaal aan bij Kluskees.

Ongelukje zit in een klein hoekje.

gr dennis
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Kluskees, ik kan me hier ook wel in vinden, wat ik dan echter weer raar vind, is dat er op wel moeilijkere klussen wel uitgebreid geantwoord wordt of het allemaal niets voorstelt, terwijl de vragensteller ook duidelijk twee linkerhanden heeft.

Maar goed, ieder zijn eigen mening :-)
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Toon, je hebt helemaal gelijk! :!:

Laat ik het dan zo zeggen: ik ga een beetje af op mijn gevoel...

Als ik tgv van de manier van vragen het idee heb dat de vragensteller er niets vanaf weet, met name van elektriciteit, dan zal ik meestal adviseren er iemand bij te halen. Heb ik het idee dat hij/zij er meer van weet, ervaring heeft met dat soort klusjes, doordat hij bijv noemt dat er iets gemeten is, dan kan ik meer zeggen.

Maar het blijft natuurlijk moeilijk een exacte scheidslijn aan te brengen, wanneer je wel of niet adviseert om iets zelf te doen. Zelf doe ik alles zelf, maar ben ook geen erkend installateur... In specifiek deze vraag (het verlengen van een wasmachinekabel) had ik de indruk dat de vragensteller niet voldoende ter zake is. maar ik kan er helemaal naast zitten.

En inderdaad, bij sommige andere vragen wordt een veel uitgebreider antwoord gegeven, zowel door andere beantwoorders als door mij. Je hebt nou eenmaal klussers en klu(n)ssers.

We doen toch gewoon allemaal ons best, nietwaar?

Groetjes,

Klu(n)sKees :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu