Wasmachine aansluiten - water losmaken van ketel

Jfs

  • #1
Hallo,

Als eerste, we zijn niet echt ervaren klussers dus sorry als sommige termen niet kloppen.
We willen graag een wasmachine aansluiten op de volgende opstelling:



Er heeft ooit een wasmachine gestaan dus het is mogelijk. We willen de wasmachine aansluiten op de rechter kraan, en de afvoer laten lopen via de buis eronder. Kan deze hier gewoon worden ingehangen als op de foto? Er zit schroefdraad in de kraan en we hebben een opzetstuk om de waterslang aan te sluiten.

Nu is de waterkraan wel aangesloten op een verwarming en lijkt het alsof er water in de gele slang zit. Als ik deze voorzichtig openmaak lijkt er warm water aan de bovenkant uit te druppelen. Is het veilig om deze er af te halen of stroomt er dan warm water uit de verwarming?

Bedankt.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
Als er water uit de slang blijft komen, staat of de vul enaftapkraan bij de ketel open, of de vul kraan in je waterleiding.
kijk hier gewoon snel naar.
ook een reden om na het vullen de slang meteen te demonteren. je weet dat de beide kranen dicht staan.
als de slang klapt, dan heb je pas echt feest.
dus ff checken.

voor de wasmachine, moet je wel een beluchte kraan met keerklep monteren. zou zelf ook een t-stuk in de pvc leiding zetten.

groeten b
 

Jfs

  • #3
Hoi Boudewijn,

Bedankt voor je reactie. Er loopt alleen water uit de slang als ik de schroef die de slang vastzet op de verwarmingbuis een beetje losdraai. Deze opstelling zit er al 4 jaar dus is niet kritiek.

De koudwaterkraan lijkt dicht te zitten, dus ik moet op één of andere manier het warme water uit de verwarming uitzetten? Volgens de verhuurder had hij z'n oude wasmachine op deze kraan aangesloten.

Bedankt.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Er zit ook een afsluit de kraan op de cv ketel.
Daar zit aan de voorkant een vierkant blokje, daar kan je deze kraan open en dicht zetten.
DE slang ziet er zo op de foto dik uit. Dit kan betekenen dat er al 4 jaar druk op staat, en dat je dus geluk hebt gehad. Kijk er even naar, of plaats een duidelijke foto van de kraan in je cv gedeelte.
En dat de vorige bewoner op de tapkraan wasmachine had, dat kan, maar een juiste kraan, met keerklep en beluchter kost niet zoveel, en dan doe je het goed.

Groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu