Aansluiten vaatwasser op kraan en afvoer

Vraagsteller

  • #21
Beste hulpvaardige specialisten;

ik heb nu de spullen in huis, kraan met keerklep en belucht, hennep, t-stuk (was maar 3,10 euro) toch maar reserve knelringen.
Een hopelijk laatste vraagje over het beschadigen van het schroefdraad van de kraan. Ik weet uit mijn verleden dat moeren vaak niet meer verder draaiden als het schroefdraad beschadigd was, bramen e.d..
Dus kunt u precies aangeven wat u bedoelt daarmee? moet ik haaks op het schroefdraad met een ijzerzaagje het draad inzagen, vijlen , het draad inknijpen met waterpomptang. Kortom ik ben bang dat hij juist niet meer goed erin draait, juist met de verdikking van hennep ook nog eens.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #22
Probeer eerst eens zonder de draad te beschadigen de hennep om de kraan te wikkelen. Dat blijft niet lekker zitten.
Als je de draad lichtjes opruwt zal je zien dat de hennep beter pakt op de draad. Bij sommige kranen is de draad vanaf de fabriek al opgeruwd.
Dus niet bang zijn maar ook niet overdrijven. Gewoon een zaagbladje of een vijl er even over heen halen.
 

Vraagsteller

  • #23
De klus is geklaard en zonder problemen, dank zij jullie perfecte adviezen!
en tips. Heb ze stuk voor stuk opgevolgd, druppeltje olie, knelft. laten zitten, hennep ertussen, opruwen en de belangrijkste; niet zagen, maar t-stuk tussenplaatsen
.
Bijgaand foto van resultaat.
Bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #24
:prima:
 

Vraagsteller

  • #25
Dank u.
projekt wm kraan afgerond. Nu het projekt vw onderbouwen. Eerst nog bestellen, kastje eruit, vloer glad maken. Zal ik wel weer nieuwe probleempjes tegenkomen die ik jullie dan zal voorleggen. Alhoewel ik denk dat het erg mee zal vallen.
 

Vraagsteller

  • #26
Heb eigenlijk nu al een vraag aangaande onderbouw vw;
hoe lossen jullie meestal het volgende op; verhoogd aanrechtblad is af vloer 92 cm, en vw is maar opdraaibaar tot 87,5 cm, dus een kier boven van 4,5 cm. Dus wat leggen jullie meestal onder de stelpoten om hem verder te verhogen? Als ik hem niet verder verhoog, zal ik wat van de plint ook af moeten schaven, want die is ong. 19 cm . Tips zijn van harte welkom.
 

Fiesiekus

  • #27
Ik heb daarvoor (15 jaar geleden) balkjes van een paar pallets gesloopt, op dikte gezaagd en daarover de wasmachine naar achter geschoven. Met z'n tweeën is dat prima te doen.

Op de kopse kanten had ik magneetjes geschroefd en daaraan de plint gekleefd.

(Overigens een nieuw onderwerp in een nieuw topic starten).
 

Vraagsteller

  • #28
Ok, dat is een goeie. Ik dacht ook al aan een dikke houten plaat op maat vierkant gezaagd, vanwege dat het makkelijk moet schuiven, 45 kg is de vaatwasser. Nieuw topic? dit gaat toch nog steeds over mijn topic; 'onderbouwen en aansluiten vaatwasser' , daar valt toch dit allemaal onder, kraan, afvoer , plaatsen, dacht ik? maakt mij niet uit hoor.
Bedankt voor je tip , Fiesiekus.!
 

Fiesiekus

  • #29
Je titel gaat over het aansluiten en dat is, in de ogen van de sacrale forummoderators, nou eenmaal iets anders dan plaatsen onder het aanrecht. Maar maakt mij ook verder niet uit :wink: .
 

Vraagsteller

  • #30
Je hebt helemaal gelijk! ik kon tijdens mijn antwoord de topic-titel niet meer vinden. Sorry. De volgende vraag komt onder nieuw topic. Oen dat ik ben.
 

Fiesiekus

  • #31
Zal wel los lopen; je bent al aardig 'n geroutineerde loodgieter aan 't worden!
 

Vraagsteller

  • #32
Dank je Fiesiekus voor het compliment. De vaatwasser is inmiddels óndergebouwd en dat ging zoals ik ook al dacht zonder problemen. Meeste werk was een houten frame maken als verhoging van 6 cm en het opdraaien tot het blad (tot 92 cm).
Nu heb ik nog een vraag in mijn huidige onderwerp; kan ik 'ongestraft' het T-knelstuk met de aangesloten kraan nog een stukje verdraaien?
Dus de wartels los, verdraaien en weer vast, of wordt dat meestal een waterballet=blijvende lekkage/druppeltjes. Wat is jullie ervaring, wordt dat vaker gedaan?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #33
Even de hoofdkraan dicht, de wartels iets losdraaien en opnieuw vastdraaien, geen enkel probleem.
 

Vraagsteller

  • #34
Ok, dan ga ik dat doen, want dan hangt de aanvoerslang met de aquastop mooi vrij in de opening van de achterwand, nu ligt/schuurt hij tegen de rand aan , kan wellicht geen kwaad, maar er zit soms beweging in die aanvoerslangen met slijtage als gevolg op de lange duur.
Bedankt weer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu