Aansluiten sifon douchevloer

MathijsV

  • #1
Ik ga m'n douche verbouwen. Waar nu tegeltjes met een putje zitten komt een douchevloer/lage douchebak. Het is me niet helemaal duidelijk hoe ik de sifon moet gaan aansluiten die erbij hoort (zie foto). Ik moet natuurlijk de vloer gaan open hakken en de plaats waar ik de afvoer moet gaan aansluiten schuift een stukje op over zowel lengte- als breedterichting:
Schermafbeelding 2023-02-16 om 21.25.00.png

In de vloer kom ik waarschijnlijk de pvc-leiding tegen die nu naar het putje gaat, maar hoe ga ik een aansluiting maken naar deze sifon? Er zit een schroefaansluiting op, steek ik daar dan rechtstreeks pvc-pijp in?
In de bouwmarkt zag ik ook flexibele afvoerleidingen, zou dat nog een optie zijn?

signal-2023-02-16-210940.jpeg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Nu vind ik dit ook maar niks een klem verbinding in de vloer weg storten is wel link, een goedkope systeem.
Beter iets goeds kopen zodat je een goede deugelijke aan sluiting kunt maken en ook geen flexibele slang in de vloer doen, dat kan je wel doen als je er bij kunt komen boven gronds maar dan zijn die witte slangen niet geschikt.
Vaak kan het geen pvc maar PP afvoer of andere materiaal zijn.
 

MathijsV

  • #3
Dankje voor je reactie!

Volgens mij heb ik geen keuze in welke sifon ik gebruik. De link die je stuurt is inderdaad van de docuhevloer die ik heb. Die sifon "hoort daar bij" en volgens mij zijn er geen andere versies...

Dus ik moet aansluiten met PP afvoer op de sifon, en dan dus een overgang maken van pvc (in de vloer) naar PP naar de sifon?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu