Aansluiten Homematic IP schakelaktor op CV

AWierda

  • #1
Dit onderwerp had ook geplaatst kunnen worden in verwarming en gas, maar omdat dit echt het elektrisch aansluiten betreft heb ik het hier geplaatst.

Recent heb ik het Homematic IP systeem aangeschaft. De schakelaktor om de CV aan en uit te zetten, het access point, 2 thermometers en 4 radiator thermostaten.

Nou ben ik begonnen om dit allemaal te installeren. Het access point en de thermometers werken al netjes. De volgende stap is de schakelaktor. Het netsnoer is niet zo moeilijk. Waar ik nu alleen mee zit is hoe ik apparaat met de CV moet verbinden. Op de ene plek zegt de handleiding https://www.homematic-ip..../bda/HmIP-WHS2_UM_web.pdf dat ik deze op terminal F aan moet sluiten. Een pagina later staat er een schema dat de lijn van C doorgelust moet worden naar de lijn in bij F, 1 uit moet naar de CV, en van de CV naar de neutraal bij D. Wie kan mij vertellen wat de juiste stap is?

De CV is een Atag Enigma e-shr 28/35ti.

Knipsel 2.PNG
Knipsel 3.PNG
2020-07-23 17.40.49.jpg
Knipsel 4.PNG
Knipsel.PNG
Knipsel.PNG
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Op de print is het schakelaar-symbool te zien. Aangenomen dat je de ketel met de thermostaat- aansluiting wilt laten schakelen voor verwarming, dan 22 en 23 van de ketel verbinden met de twee contacten F. Geen doorverbindingen met de linkerkant maken!

Het tekeningetje onder 6.3.1 geeft de situatie weer dat je de elektrische voeding / netspanning schakelt, bijvoorbeeld bij elektrische (vloer)verwarming. Het ronde 'ding' krijgt netvoeding als de contacten bij F zijn doorverbonden.
Dit is bij de CV ketel geen goed idee, al was het maar dat als je dan de ketel uit zet je ook geen warmwater hebt.
 

AWierda

  • #3
Bedankt voor de reactie! Ik had al het idee dat het niet verstandig was om er 230V op te zetten
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu