Aansluiten extra dun inbouwreservoir

MdeHond

  • #1
Ik ben een inbouwreservoir aan het aansluiten welke een inbouwdiepte heeft van 9cm. Dit betekend dat de afvoer 90mm dia is. Normaal bij een inbouwreservoir krijg je er een verloopstuk van 90/110 bijgeleverd die je zo op je 110 afvoer kan aansluiten. Gezien de diepte van het reservoir zal ik de 90 naar 110 dus in de kruipruimte moeten aansluiten. Tot nu toe kan ik op het internet alleen nog maar een verloopring vinden van 90 naar 110. Ik heb al een aanvraag gedaan bij een loodgieter, maar die wil natuurlijk gelijk graag het werk doen terwijl ik dat zelf wil gaan uitvoeren. Waar zijn deze hulpstukken makkelijk te verkrijgen? De bouwmarkt waar ik tot nu toe was had het niet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Bij de leverancier van het inbouwreservoir zijn de aansluitstukken normaal gesproken ook te koop, de vakhandel heeft ze zeker.
Adressen van bedrijven worden op het forum niet gegeven.
 

Xr8

  • #3
De bouwmarkten hebben vaak alleen maar de veelvoorkomende maten, in rioleringsmaten gaan ze van 75mm naar 110mm. Pvc is echter ook wel in 90 mm verkrijgbaar, maar wat al eerder aangegeven is alleen bij de groothandels. Kunt u bij de plaatselijke installateur niet een stuk, desnoods een lengte 90 mm bestellen met een sok 90? Lijkt me toch geen probleem, het is toch handel.

Indien het een zwarte PE bocht is dan kunt u er misschien een stuk PE 90 aan laten spiegellassen of met een elektromof de pijp laten verlengen.
De installateur moet dan wel deze speciale gereedschappen hebben, mogelijkheden zijn er dus genoeg, nu nog de medewerking.

Succes.
 

Monteynejeroen

  • #4
Ik had laatst ook dat probleem. Ik ben toen naar een groothandel in sanitair geweest. Daar kreeg ik een ring van 110 dit in een mof van 110 paste, en aan de andere kant was een gas van 90 met een rubber ring.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Je hebt in de vakhandel buis 90 mm en sokken 90mm dus even naar u sanitair specialist die kan het regelen
 

Hanneman

  • #6
Ik heb zelf net zo'n zelfde reservoir geplaatst. Hierbij heb ik de 110 mm rioleringsbuis tot op gelijke hoogte als het vloeroppervlak aangelegd en de 90 mm buis van het reservoir met behulp van de bijgeleverde rubberen ring in de 110 mm buis gestoken. Geen probleem.
 

Xr8

  • #7
Vaak zijn de bochten echter te kort om de vloer te halen, vooral als je het frame 5 a 6 cm hoger zet. Wat Henk al zegt een stuk 90 mm buis regelen en de oplossing is daar.

Succes.
 

MdeHond

  • #8
Ok dank voor het meedenken. Ik ga maar eens rondbellen. Tot nu toe alleen reactie gekregen mails dat ze best willen langskomen om te kijken wat het zou kosten als ze het zelf doen. Dat was nou weer net niet de bedoeling. :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu