Aansluiten espressomachine hoe?

BrittvanThee

 • #1
Hoi!

Wij zijn voor ons nieuwe huis op zoek naar een oplossing voor het aansluiten van onze espressomachine. De situatie is als volgt:

Het kraantje voor de watertoevoer zit onder de gootsteen en daar staat ook het waterfilter. Op het waterfilter moet het apparaat aangesloten worden middels een flexibele waterslang (die zit vast aan het apparaat) met een binnendraad aansluiting van 1/2. Normaal zou dit geen probleem zijn, alleen is het zo dat het apparaat ongeveer 2 a 3 meter verderop staat en de aansluiting onder de keukenplint langs van het filter naar het apparaat moet. Ik had al gekeken of het mogelijk is om een flexibele slang van 3 meter te kopen, maar die kan ik nergens vinden. Toen zag ik het multifitsysteem en misschien kan dat werken als een soort tussenstuk? Dus dan zou het zijn: filter - flexibele slang naar onder de plint - multifitbuis - flexibele slang naar de machine. Is dit denken jullie een goede oplossing of is er een beter idee? En zo ja, kan iemand mij misschien helpen in welke koppelstukken ik dan nodig heb? Ik kom er niet helemaal uit.

Alvast bedankt!
Groeten Britt
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Is het niet verstandige om de aansluit kraan en water filter te verplaatsen dichter naar het apparaat.
  dit kan je dan doen met je die Multivit buis en dan met aansluit slang naar het apparaat toe.
   

  BrittvanThee

  • #3
  Hoi Henk, dat hadden we het liefst gedaan alleen kan het filter helaas alleen onder de wasbak staan. Het is een vrij fors geval en onder de plek waar de machine komt te staan, is geen ruimte ivm lades
   

  BrittvanThee

  • #4
  Ik heb trouwens een fout gemaakt in mijn originele bericht maar ik kan hem niet meer bewerken. Het filter en de slang van de machine heeft een 3/8 aansluiting, geen 1/2.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Hoe ziet dat er dan uit heb je foto van filter en je situatie?
   

  BrittvanThee

  • #7
  Hoi Henk,

  sorry voor de late reactie, we hadden een hoop gedoe tijdens de verbouwing. Bedankt voor het meedenken, we hebben toch besloten een loodgieter het te laten oplossen Ipv zelf.

  thanks!
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  :prima: Bedankt voor de terug melding.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu