Aansluiten aan/uit thermostaat op een vaillant vcw 184 xe

PMe001

  • #1
Hallo,

Ik wil op een oude VCW 184 een aan/uit (maakcontact) thermostaat aansluiten (Honeywell Chronoterm III)
Er is nu op de aansluitingen 7-8-9 een Vaillant VRT-QTA aangesloten.
Dat werkt. Op het forum heb ik gelezen dat een thermostaat met een maakcontact wordt aangesloten op aansluitingen 3 en 4 v.d. ketel, en er eventueel een weerstand van 220 Ohm 5W tussen 4 en 5 wordt gezet.

Mijn vragen:

1) Als ik een thermostaat en een maakcontact aansluit, blijven de aansluitingen 7-8-9 op de ketel vrij, dus geen doorverbindingen/weerstanden o.i.d.? VRT-QTA is natuurlijk niet aangesloten.

2) Wat is het nut van die 220 Ohm?

3) Aansluitingen 8 en 9 op de ketel zijn + en - 24 V, waarmee de VRT-QTA gevoed word. Aansluiting 7 Is kennelijk de ketelsturing. Als ik de VRT-QTA van binnen bekijk zie ik een LM741 (OpAmp), een NTC'tje, wat weerstanden, en een paar (zener)diodes.
Wordt aansluiting 7 gestuurd met een hoog/laag signaal van de opamp, en zo ja, gaat de ketel aan bij hoog of laag?

Alvast bedankt
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Na even zoeken:

volgens pagina 5 van de gebruiksaanwijzing gewoon de thermostaat aansluiten op 3 en 4. De andere aansluitingen open laten.
De chronotherm 3 wordt met batterijen gevoed.

De thermostaattabel geeft voor sommige typen thermostaten deze weerstand tussen 4 en 5 op, mogelijk om de thermostaat uit de ketel te voeden of de thermostaat te laten weten dat de ketel aan staat. De chronotherm 3 heeft hier niets aan.

Vraag 3 weet ik echt niet. 'k weet ook niet wat je met deze informatie wilt. Tip: houd je regeling simpel, als de verwarming niet werkt zit je in de kou. Als dan niemand weet hoe het zou moeten werken, of de boel is door expirementeren beschadigd, zit je langer in de kou dan nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu