Aandraaien bij plaatsen badkraan

Han2

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb mijn badkraan vervangen. Een en ander moest vast op twee buizen met schroefdraad die uit de muur steken.
Na het plaatsen van de nieuwe kraan moest ik, om een einde te maken aan het wat lekkende water, behoorlijk stevig aandraaien. Ik weet vrij zeker dat ik bij het laatste stukje aandraaien van de rechter leiding het stuk buis dat uit de muur steekt ook een stukje zag meedraaien :? . Op het plaatje met rood gemarkeerd.

Ik zou denken dat dat stuk buis onbeweeglijk had moeten zijn. Moet ik nu vrezen voor een lekkage in de muur? (Is me trouwens ook niet duidelijk wat ik dan nu zou moeten doen om dat voor te zijn, maar dat is weer een ander verhaal.)

Groeten,
Han.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
In de muurplaat zit een S-koppeling. Die heb je zien draaien.
Ben je de rozet niet vergeten?
 

Byorn

  • #3
Waarschijnlijk gewoon een verlengbus of en s koppeling wat eruit de muur komt. zolang je naar rechts draait, draai je hem vaster en is er niet veel aan de hand. misschien dat je kraan nu niet geheel mooi recht aan de muur hangt als het om een s koppeling gaat.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Als je een nieuwe kraan plaats dan moet je ook nieuwe s-koppelingen plaatsen

en waar 3/4 schroefdraad geen teflontape daar op.

 

Han2

  • #5
Aha! De reacties van Byorn en Rola klinken gelukkig behoorlijk geruststellend. Bedankt voor de reactie; dat scheelt weer.

Wat betreft s-koppeling en rozet: de vorige bewoners hebben kennelijk wat dingen in de muur weggewerkt. De buis verdwijnt in de muur in een ruim gat met veel kit. De afstand was al 15 cm, en die van de kraan ook, dus ik ging ervan uit geen s-koppeling nodig te hebben, maar die zal dan in de kit zitten.

Bijgeleverd rozet is niet passend te krijgen, maar de vorige bewoners hebben een soort siliconen-rozet nagelaten dat er na (!) het aansluiten overheen geschoven kan worden. Creatieve mensen!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Graag gedaan hoor.

rozetten krijg je passend mits je de s-koppelingen gaat veranderen.
In die S-koppelingen heb je ook verschil van lengte en sprong
Je hebt zelfs verlengde s-koppelingen als aansluitingen ver in de muur zitten.
zie de verschillen klik hier op
 

Han2

  • #7
Oké, dank je. Ik denk dat ik dan nu geen probleem heb (het werkt, niets lekt, en het ziet er aardig uit), en dat ik het maar even zo laat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu