Aanbrengen ventilator in de badkamer

Kawouter

  • #1
Hallo,

Ik heb even een vraagje.
Ik ben afgelopen weekend verhuisd naar een huurhuis. Het is een appartement in een complex. Het complex heeft een centraal afzuig systeem dat heeeeel erg slecht werkt. Alle ventilatie in het huis is daar op aangesloten zonder andere motoren. Dus ook de afzuigkap in de keuken zit daar op zonder dat de afzuigkap zelf nog een zuigmotor heeft.

Nu is de vraag of ik zomaar een nieuwe afzuigkap met motor en een afzuigertje in de badkamer er op aan kan sluiten. Of gaat dat niet omdat het een centraal systeem is?

Alvast bedankt.

Gr. Wouter
 

Fiesiekus

  • #2
Dat gaat problemen en overlast veroorzaken. Beter bij de verhuurder aankaarten dan het centraal afzuig systeem niet goed functioneert.
 

Kawouter

  • #3
Ok dus een afzuigkap in de keuken plaatsen is ook niet mogelijk?
 

Mistraller

  • #4
Nee dat gaat niet, want dan worden jouw luchtjes op een andere plek naar buiten geblazen, en op die plekken wordt dan helemaal niks meer afgezogen.
Als je een afzuiger met motor wilt plaatsen zal die een eigen afvoerkanaal naar buiten moeten hebben. Soms kan je dat nog wel gedaan krijgen via een bovenlicht. Bewaar het oude luik/raampje, en zet er een nieuwe plaat in, waar je de uitlaat op laat uitkomen.
Zodoende kan je na het huren de boel weer in oude staat terugbrengen zonder veel moeite.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #5
Nee dat kan idd niet. Als het centrale systeem niet goed afzuigt zal de staat van onderhoud wel slecht zijn. Het is een zaak voor de verhuurder dit aan te pakken
 

Kawouter

  • #6
Hmmm ok dat is wel balen. Vooral met het koken is het erg vervelend. Ik moet echt koken met de deur open anders is het net alsof ik een avond het zitten gourmetten in huis. Dan staat het helemaal blauw van de rook en de luchtjes.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #7
Dus is de centrale afzuiging aan een onderhoudsbeurt cq vervanging toe. Even aankaarten bij de verhuurder dus.
 

Kawouter

  • #8
Dan ga ik dat even doen. Bedankt voor de info allen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
Zijn de ventilatie roosters wel eens een keertje schoongemaakt.
Vaak is dat ook een probleem, van slechte afzuiging.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu