Verplaatsen doucheputje en aanbrengen afschotlaag

Handige_Harry

  • #1
Momenteel druk aan het klussen in een pasgekocht huis uit 1955. Het huis heeft een houten verdiepingsvloer, waarbij de badkamer bestaat uit een gestorte betonplaat, met daarop een terrazzo/granito afdeklaag. Het afvoerputje zit ongelukkig gepositioneerd, namenlijk +/- 30 cm uit het midden van de badkamer.


Ik vroeg me af of het verstandig is in een vloeropbouw als deze te gaan schuiven met doucheputjes (i.v.m. waterdichtheid). En mogelijk dat er iemand is die een goede tip heeft over de positie waar het putje kan komen? Ik heb nog geen tegelformaat, maar dat zal waarschijnlijk 20x20cm worden.

Daarnaast zit ik nog met het afschot. Wat is de meest handige manier om afschot te creëren, en in welke vorm? (alleen douchehoek, hele badkamer, half afschot badkamer met heel afschot douchehoek)
Een kennis raadde me aan om rei latjes langs de zijkanten op gewenst afschot te leggen, echter met een putje in het midden van de douchehoek gaat dit niet werken??

Alle advies is welkom!!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als het zo'n rond koperen putje is kan je deze volgens mij beter gelijk vervangen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Net wat @Wgb zegt haal dat putje er uit,
maar ook de gehele leidingen want die zijn namelijk van lood, en het putje is vaak van brons.

Zie plaatje:

 

Handige_Harry

  • #4
Qua materiaal is het geen probleem, sifon en afvoer zijn beide van kunststof. Ik vroeg me af of het problemen opleverd bij de waterdichtheid van het geheel (i.v.m. houten vloeren)?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu