Aanbouw tegen de aanbouw van de buren: spouw of houtskelet?

Kjiratsiekoedel

  • #1
We gaan een aanbouw laten bouwen van 3 meter naar achteren toe. De buren aan de ene kant hebben ook al uitgebouwd. Ze hebben dit gedaan op precies de erfgrens met een enkele laag stenen met aan de binnenkant houtskeletbouw.

Nu willen wij dus ook 3 meter uit gaan bouwen en ik vraag mij af wat wijsheid is. Gebruiken we gewoon hun muur met houtskeletbouw erop en isolatie ertussen Of toch een spouwmuur ertegenaan. Dat zorgt dat de muur iets meer naar binnen komt, maar dat is in ons geval niet erg.

De voordelen van spouwmuur zouden zijn dat de isolatie naar de buren beter is qua geluid en warmte. Of valt het wel mee?
Direct houtskeletbouw is goedkoper. Maar natuurlijk zonde als 't vervolgens een hoop herrie oplevert.
 

Pirke

  • #2
Een spouwmuur maken zou ook geluidsoverlast kunnen veroorzaken door de ankers die je waarschijnlijk toch gaat gebruiken tussen hun buitenblad en jou binnenmuur.

Ook is maar de vraag of hun bouw (m.b.t. fundament) correct is uitgevoerd.

Aangezien jij weer een fundament moet uitgraven naast hun fundament voor dat ene muurtje, met het risico op verzakking van hun fundament zou ik het lekker op dezelfde wijze uitvoeren.

Keep it stupid and simple.
 

Kjiratsiekoedel

  • #3
Dankjewel voor 't meedenken. We hebben ook nog even met de aannemer overlegd en hij heeft uitgelegd dat de houtskeletbouw ook voornamelijk zwevend van de andere muur wordt uitgevoerd. Qua isolatie dus ook niet teveel verschil met een spouwmuur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu