Aanbouw 2 verdiepingen

lianne-aanbouw

  • #1
Hoi allemaal,

Ik wil graag een uitbouw plaatsen van 2 verdiepingen (1 laag en kap). Het gaat om een uitbouw van 2,5 meter diep en 5 meter breed (even breed als de bestaande woning). Als ik kijk naar het bestemmingsplan zie ik dat het geheel binnen het bouwvlak valt en hiervoor staat dat de bebouwing op het bouwvlak max. 9 meter hoog (nok) en een goothoogte van max 6 meter. Dit zou betekenen dat een uitbouw van twee lagen binnen het bestemmingsplan zou vallen. Nu zag ik wel iets anders staan in het bestemmingsplan: afstand tot de zijdelingse bouwperceelsgrens is bij woningen ter plaatse van de aanduidingen:
  • 'vrijstaand' aan 1 zijde minimaal 3 m en aan de andere zijde minimaal 1 m;
Ons erf is maar 6 meter breed, dus ik vind 3 meter+ 1 meter wel veel want dan blijft er nog maar 2 meter over qua breedte voor een uitbouw. Onze buren (ook vrijstaand en smalle kavel) hebben recentelijk een vergunning gekregen voor een dakopbouw op hun aanbouw (tuinbreed). Nu vroeg ik me af wat handig is om te doen. Naar mijn idee kan ik het op 2 manieren aanvliegen:
A. Volgens "vergunningsvrij bouwen" mogen we een aanbouw doen tot 4 meter diep over de volledige breedte van onze woning. We kunnen natuurlijk alvast een vergunningsvrije aanbouw doen van 2,5 meter diep en dan een aanvraag doen voor een dakopbouw op de aanbouw - aangezien deze is goedgekeurd bij de buren (ondanks de 3-/ 1- meterzone) kunnen ze ons dat niet echt weigeren.
B. Of direct de vergunning aanvragen voor een uitbouw van 2 lagen.

Wat denken jullie dat slimmer is?
Groet, Lianne
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
B.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu