Aan/uit schakelaar Zanussi ZDTL200 vaatwasser defect

Hars73

  • #1
Sinds gisteren is de aan/uit schakelaar van onze Zanussi ZDTL200 vaatwasser defect (productnummer 911989001). Als ik de schakelaar indruk en ingedrukt houd, dan gaan de ledjes gewoon aan en krijgt de vaatwasser stroom. Als ik de knop echter weer loslaat doet ie niks meer.

Voorlopig heb ik de knop ingedrukt vastgezet, zodat we hem weer kunnen gebruiken. Kan dat trouwens kwaad? Ik zag hier en daar op internet opmerkingen over kans op brand? Klopt dat??

En verder ben ik uiteraard op zoek gegaan naar een vervangende schakelaar, er vanuit gaande dat ie vervangen kan worden. Maar waar ik ook zoek, ik vind geen aan/uit schakelaar voor dit model vaatwasser, zelfs niet op de onderdelen site van Zanussi zelf.

Kan toch niet zo zijn, dat ik een nieuwe vaatwasser moet gaan aanschaffen alleen maar omdat de schakelaar het niet meer doet.
 

Hars73

  • #3
Ik had dus al het vermoeden dat die schakelaar aan de module vast zou zitten. De kosten voor het vervangen van die module zijn waarschijnlijk zo hoog dat ik in dat geval beter een nieuwe vaatwasser aan zou kunnen schaffen? Ik zou de servicelijn van Zanussi nog wel even kunnen bellen.

Maar goed als ik de schakelaar ingedrukt houd doet ie het wel. Is het (brand)gevaarlijk als ik zorg dat ik elke keer als ik de vaatwasser aan wil zetten, het knopje vastzet? Of is dat geen enkel probleem?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Bij een slecht contact in de schakelaar zou deze in praktijk brand kunnen veroorzaken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu