45x45 cm tegels op ongelijke vloer?

Herrie2

  • #1
We zijn druk bezig met de verbouwing van onze keuken, leidingen etc. zijn allemaal prima gelukt (meeste gesoldeerd). Ook het gas is prima gegaan, zonder lekken :)

Nu willen wij graag gaan tegelen, wij hebben tegels van 45 x 45 cm. Er zaten gedeeltelijk tegels in, deze hebben wij er reeds uit gehaald. Daarna was de vloer erg ongelijk en hebben wij hem middels egalisatiemortel redelijk kunnen egaliseren. (Door een slechte zak mortel is het laatste stuk niet super gelukt :( ).

Er zit niet heel veel hoogteverschil meer in (max. 5mm), is dit te corrigeren middels cement waarin te tegels gelegd gaan worden?

Aanbevelingen m.b.t. wat voor soort cement? Ik neem aan dat een wat duurder merk het hier beter doet dan bijv. het huismerk van de bekende bouwmarkten?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Die 5 mm is goed te corrigeren als de tegels in cement worden gelegd.
Tegels in cement leggen is geen gewoon klusje, hier is veel ervaring voor nodig anders liggen de tegels er over een jaar of twee weer uit.
 

Herrie2

  • #3
Ik begrijp dat het niet makkelijk is (zoals heel veel doe-het-zelf klussen). Toch zou ik het zelf willen proberen... (Alles is me tot nu toe prima gelukt (van het aanleggen van leidingen, tot het stucen van muren etc :) )

Waar moet ik dan op letten, zodat ze er niet binnen 1-2 jaar weer uitliggen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ervaring hierin heb ik dus ook niet, ik waag me niet aan het tegelen in de cement.
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #5
Een smerig karwei, maar is die ongelijkheid er niet uit te slijpen?
Als dat lukt kun je gewoon lijmen.

Groeten, Hein
 

Herrie2

  • #6
Ben ik al aan het proberen. met de klopboor moet het aardig lukken, vervolgens een beetje gelijk maken, dan zou het al een stuk beter moet zijn dan nu.

Heb helaas niet de beschikking over een slijptol :(
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #7


Hier zou het mee moeten lukken, of een ander merk is uiteraard ook wel geschikt ....kwestie van ervaring met dit product.
Tot 10 mm dik te zetten. Binnen en buiten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu