Pvc klikvloer op tegels en afwerking

Sannos

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een appartement gekocht op de tweede verdieping waar een tegelvloer in ligt. Het gaat om ongeveer 77m2.

Ik wil hier graag een pvc vloer, maar wat is dan prijstechnisch en met oog op de 10db demping de beste optie?

>Egaliseren en een dryback/plak pvc vloer
Of
>Rigid/pvc klikvloer

De structuur in de tegels betreft zeker niet meer dan 2 mm.

Dan kom ik bij de afwerking. Als er een pvc vloer komt (afhankelijk van welke het beste is) hoe kan ik dit goed afwerken bij de balkondeur? (Zie foto)

20231206_090702.jpg
 

Sander 1972

  • #2
Mooi die oude tegels, zou tegel en voeg is een keer goed schoon maken
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Hoe heeft de vorige eigenaar ooit goedkeuring kunnen krijgen voor het leggen van tegels in een appartement?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Ik ben ook wel benieuwd of er nog aanvullende demping onder die tegelvloer zit. Zou kunnen dat er een zwevende dekvloer in ligt, maar dat is niet heel gebruikelijk. Zonder aanvullende maatregelen voldoet het in ieder geval naar alle waarschijnlijkheid niet.

Egaliseren in combinatie met een geplakte dry back pvc vloer valt waarschijnlijk ook af, daarmee kun je de vereiste 10db demping niet halen.

Je komt dus terecht bij 1. een geluiddempende ondervloer met daarop een dryback plak pvc vloer of 2. een rigid pvc klikvloer.

De meeste rigid pvc klikvloeren met geïntegreerde ondervloer voldoen ook niet aan de 10db eis. Dat zijn er maar een paar. Dus ook daarbij zul je mogelijk nog een aparte ondervloer moeten toepassen.

Tenslotte is het ook de vraag of de bestaande tegels vlak genoeg zijn, anders zou je deze ook nog moeten egaliseren voordat je er een ondervloer voor het pvc op legt.
 

Sannos

  • #5
@Walker Kans is dat ze er al in liggen van voor VvE regelgeving omtrent geluid...Er woonde een bejaarde vrouw dus ze zal geen overlast hebben veroorzaakt.

@Mn22 De verkoopmakelaar dacht direct op de betonvloer. Woning wordt verkocht door erven en die kunnen niet overal antwoord op geven helaas.
Ik vermoed dat een rigid pvc klikvloer kan. Uit jouw reactie maak ik op dat er dan ook nog een ondervloer onder kan. Ik kom dan alleen redelijk hoog uit. Met de deuren is dat op te lossen, maar weet jij ook hoe ik dat bij de balkondeur kan oplossen?

@Sander 1972 Helaas echt niet mijn smaak en ik heb de geluidsdemping nodig. Ik ga er wonen met mijn 7-jarige zoon. Dus wil wel graag rekening houden met de onderburen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Er is geen algemene regelgeving voor geluiddemping op de vloer in appartementen. Een en ander zal geregeld zijn in de splitsingsakte, het bijbehorende modelreglement en eventueel een huishoudelijk reglement. Het is goed om even na te gaan welke eisen er worden gesteld in jouw complex en welke norm eventueel van toepassing is. De ene decibel is de ander niet zeg maar.

Ook zijn er appartementencomplexen waar zwaardere eisen worden gesteld of waar harde vloeren zelfs verboden zijn. Al komt dat laatste niet vaak voor.

De balkondeur draait naar buiten toe, dus daar kun je eenvoudig een dorpeltje maken. Eventueel met een uitsparing zodat de vloer eronder door kan werken.

Ik zou de vloer zelf denk ik egaliseren en dan een rigid pvc vloer erop met geïntegreerde 10db ondervloer. Deze vloeren hebben doorgaans een dikte van 7mm, daar komt de egaline dan nog bij.

Direct over de tegels gaat wellicht ook wel, maar dan mogen er echt niet teveel hoogteverschillen zijn, anders gaat het pvc zeker kapot.
 
  • Like
Waarderingen: Sannos
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu