4 polige aardlekschakelaar 2 polig aansluiten

Guidob

  • #1
Kan ik een 4 polige aardlekschakelaar ook 2 polig aansluiten en zo ja hoe moet ik hem dan aansluiten
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
De fasedraad aansluiten onderop de 1e fase, bovenop fase 1 en 2 doorverbinden, onderop fase 2 en 3 doorverbinden en van bovenaf fase 3 naar de groepen.
 

Guidob

  • #3
Werkt dan de testknop.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dan wel als het goed is.
 

Ronald42

  • #5
Dit heb ik nog nooit gezien, wil niet zeggen dat het niet werkt dat is weer wat anders.

Meestal is het als volgt aangesloten. De nul spreekt voor zich deze zit altijd aan de buitenkant meestal rechts maar bij sommige merken links het schema op de ALS zal daar wel duidelijk in zijn. Op dit schema staat ook over welke fase de testknop zit aangesloten. Dit is of de fase direct naast de nul of de fase aan de buitenkant van de ALS deze fase gebruikt U dan de andere 2 worden niet aangesloten.

Wat ik ook wel heb gezien is dat aan de onderzijde de fases met een kam zijn doorverbonden aan de bovenzijden word dan bij B.V. 3 groepen van elke fase een groep aangesloten.
 

MichielD

  • #6
Ik had twee 4-polige ALS in mijn groepenkast, aangesloten op 1-fase (met het idee dat het in de toekomst gemakkelijk was om over te gaan naar 3-fases).

In principe werkten ze prima alleen de testknop deed het dus niet. De testknop zat bij mij tussen fase 2 en fase 3. Aangezien alle fases doorverbonden waren, deed de testknop dus niks.

Ben maar overgestapt naar 3 1-fase-ALS met 9 groepen.

Overigens hebben we dit op mijn werk ook getest en daar werkte het ook niet bij een 3-fase ALS. Ook daar (ander merk) zat de testknop over fase 2 en 3.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu