Zoneregeling toepassen bij nieuwe vloerverwarming

Steyndewitte

 • #1
Hoi allen,

Ik ga beneden vloerverwarming aanleggen. Nu zou ik gelijk mijn installatie boven willen upgraden. Momenteel is mijn situatie als volgt:

Zolder: CV ketel -> aftakking leidingen boven/beneden. De leidingen voor boven hebben hier ook nog een verdelerblok voor de radiatoren op de 1e verdieping. De leiding van de benedenverdieping gaan rechtstreeks naar beneden.

1e verdieping: 2 slaapkamers met elk één radiator. Badkamer met één radiator en vloerverwarming met RTL kraan, los van elkaar (aftakking zit op 1e verdieping en niet op zolder zoals tekening hieronder laat lijken.)

Begane grond: Vloerverwarming van 4 groepen. Deze kunnen als 1 zone beschouwd worden.

Zie afbeelding ter verduidelijking:
Verwarming huidige.jpg


Wat ik het liefst zou willen is het volgende:
- Beneden en in de badkamer programma's instellen voor verschillende temperaturen op verschillende tijdstippen
- Radiatoren van de slaapkamers zouden een vaste temperatuur kunnen hebben die enkel handmatig bij de knop of via wifi in te stellen is.

Beneden kan ik nog van alles aanpassen met een extra leiding in de muur voor communicatie. Boven is dit helaas niet mogelijk aangezien daar alles is afgewerkt. Hier zou dus alles via wifi moeten werken. Op zolder kan ik nog wel het een en ander aanpassen. Dit is toch uit het zicht.

Nu had ik wel gelezen over het toepassen van een klep met eindcontact in de toevoerleiding van de vloerverwarming, maar werkt dit ook met een modulerende thermostaat? Momenteel is er ook nog geen bypass ventiel aanwezig. Of zijn de systemen van tegenwoordig zo 'slim' dat ze weten wanneer alle radiatoren dicht staan en dat er dan een enkele open gestuurd moet worden?

Graag jullie advies of mijn gewenste opstelling haalbaar is en wat hier eventueel voor nodig is.

Met vriendelijke groet,
Steyn de witte
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Wat je wilt is goed te realiseren. Vloerverwarming hoef je niet modulerend te regelen: het is een an/uit systeem.
  Bypass is bij zoneregeling wel aan te raden
  Met vloerverwarming op een RTL ventiel is weinig te regelen. (is sowieso een "systeem" wat ik altijd af zal raden)
  Bedenk ook wel, dat je door het plaatsen van een knop op de radiatoren er nog lang niet bent: je zult dan ook de cv-ketel moeten schakelen als er op een kamer warmtegevraagd wordt.
  Systemen zijn over het algemeen niet zo "slim" als je denkt, maar er is wel een systeem met een WIFI radiatorregeling met een bypass stand.
  Ik ga hier verder niet op het forum adviseren, maar stuur je wel een PB.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu