3puntssluiting buva 7220 gaat niet meer open

Bartlja

  • #1
Hoi allemaal,

Wie kan me helpen?
Vanochtend probeerde ik de achterdeur te openen echter dit lukte niet meer.
Sleutel kan 1,5 keer omgedraaid worden en kan dan niet verder. Alsof deze geblokkeerd wordt....... Door iets vanuit 3 puntssluiting....

Cilinder lijkt goed.

Heb zitten kijken of ik eea door kan slijpen maar zit weinig tot geen ruimte tussen deur en kozijn. Daarnaast houtwerk net geschilderd.
Deur is dusdanig beveiligd dar openen via scharnieren niet kan.

Wie heeft nog een tip?

Ik had reeds geprobeerd de klauw boven en beneden te helpen openen met bankpasje maar middenslot is ook onvoldoende open.

Mvg Bart
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Deur niet kromgetrokken? Duwen tegen de deur ter plaatse van de sluithaak/schoot wil wel eens helpen, of de deur een klein beetje oplichten mbv een houten wig of een koevoet.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Ben ik vaker met een buva tegen gekomen en het nadeel is ook nog dat als je hem eindelijk open hebt je het slot niet uit elkaar kunt halen om deze te repareren en dat je gewoon een nieuwe van 150 euro kunt kopen.

Ander probleem waar je tegen aan zult lopen is dat je niet even zomaar naar een winkel kunt rijden om een nieuwe op te halen.

Maar je hebt de deur in ieder geval al een deel van het slot. Zelf heb ik het een keer op kunnen lossen door de sleutel te draaien en gelijktijdig met een dun stuk metaal (in dit geval een winkelhaak omdat ik niets anders bij me had) tegen de haken te duwen.

1 tip heb ik wel, mocht je de deur open hebben weten te krijgen dan de deur open zetten en kijken of het slot werkt ipv. de deur dicht te doen.

suc6

Gerrit
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ze hebben gewoon een webshop, dus een vervangend exemplaar is wel te verkrijgen. Maar idd eerst testen of de meerpuntssluiting in open stand wel werkt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Klopt, maar dan heb je je deur open maar nog geen nieuw slot omdat die in geen winkel te koop is waar je even met het slot onder de arm naar toe kunt om precies dezelfde weer op te halen.

Dus bestellen en 2 a 3 dagen met een deur die niet meer op slot kan wachten en hopen dat er niemand ongenodigd naar binnen komt.

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu