32A laadpaal aansluiten op 1X35A huisaansluiting.

Mullers

  • #1
Hallo,

Wij willen een laadpaal plaatsen. Onze auto kan maximaal laden met 1 fase op 6,6Kw (29A).

Nu willen we een 1 fase laadpaal installeren. Ik zie dat ze vaak 32A zijn. Echter is het mogelijk / toegestaan om een 32A groep te plaatsen in een 1X35A groepenkast? We zullen deze dan niet op maximaal 32A zetten maar bijvoorbeeld op 20A. Of we gaan gebruik maken van Load Balancing zodat het vermogen word aangepast aan de andere verbruikers in huis.

Een 3X35A is geen optie vanwege de jaarlijkse kosten. En een 3*25A heeft geen zin aangezien de auto alleen op 1 fase kan laden. Anders zijn we aangewezen op 16A wat de laadtijd langer zal maken.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Als je de leiding naar de laadpaal afzekert met 20 A ben je selectief tegenover je hoofdzekering. Met 32 A ben je dat niet meer.
 

Freakie

  • #3
Je maakt hier een cruciale denkfout. De paal is eigenlijk niets meer dan een aansluiting tussen de auto en de meterkast. Een paal die 32A kan doorgeven kan dus tot 32A doorgeven, maar hoeft dit niet te doen.

Allereerst bepaald de paal middels een instelling hoeveel hij kan doorgeven, dan vraagt de auto om een bepaald ampèrage. En in je meterkast is dit afgezekerd op de installatie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu