3 jaar oude Bosch vaatwasser bromt nadrukkelijk.

Mariener

 • #1
Sinds een week maakt onze inbouw vaatvasser een irritante brom. Ik heb al een afspraak ingepland met Bosch maar toch was ik benieuwd op voorhand wat dit eventueel kan zijn?


De filter is schoon. De pomp draait vrij rond. De vaatwasser heeft altijd netjes zijn rondjes gedraaid en je hoort altijd wel een opkomen van een brom als hij begint te draaien, het kletsen van het water is ook gewoon normaal natuurlijk, maar de brom was nooit zo hard als dit geluid. Het dreunt door zelfs tot de rest van de woning.

Het geluid laat zich het beste omschrijven als een compressor die op druk probeer te komen. Alleen op de video is het doordringende karakter niet aanwezig.

De vaat wordt gewoon schoon, alles werkt, geen foutmeldingen verder.

Wat kan dit zijn? Een defecte circulatiepomp?

Vooral in Eco mode, en dan intensief is het erg aanwezig.
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mariener

  • #2
  Ik moet wel toegeven dat het gedreun steeds minder begint te worden. Vreemd genoeg. Ik heb de bovenste rek eruit gehaald, even gekeken hoe de aansluiting tot het (rad? ) spoelelement is in het rek, zat wat vuil tussen ook. Maar dat zou toch niet er voor moeten zorgen dat een pomp gaat dreunen?

  Hij heeft inmiddels al wel echt een stuk of 5, 6 keer gedraaid ,waaronder 2x reiniging met een beetje azijn. Na die 2x reinigen was het geluid al een stukje minder, maar bleef toen constant.

  Vanavond eens kijken wat het doet met vaat.
  Kan kalk of afzetting voor zulke problemen zorgen?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu