24-28/3c hrsolide 2 vragen

Edwin 41

  • #1
Ik was benieuwd wat nou eigenlijk de beste (CV) uitstroom temparatuur is voor de 24-28/3c hrsolide.(geen modulerende kamer thermostaat)

En wat is nou de grootste oorzaak dat die 3 wegkleppen zo makkelijk kapot gaan (is dat eventueel te voorkomen?).
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
60 graden warm water geeft het meeste comfort.

Driewegklep problemen kan je niet voorkomen, de klepppen zijn zoals ze zijn en dat is helaas niet anders voorlopig.

Vr GR en succes ermee
 

Xr8

  • #3
Als het gaat om cv water temperatuur dan kun je deze gewoon op 90 graden laten staan. De regeling van de hedendaagse toestellen is zo dat er naar behoefte een temperatuur gemaakt wordt.

Ook zonder modulerende regelaar gebeurt dit wel op basis van aanvoer en retour temperaturen. Met een modulerende regeling zal een en ander nog wat nauwkeuriger gebeuren.

Voordeel is dat wanneer het een keer echt koud is de ketel ook volaan kan gaan. Wanneer je de cv water temperatuur bv op 60 graden begrensd dan komt deze niet hoger. En zullen de radiatoren ook niet meer vermogen kunnen afgeven dan mogelijk is bij deze water temperatuur.

Succes.
 

Grashopper

  • #4
Als je hem op 90 laat staan met een aan/ uit thermostaat gaat hij als hij gaat branden altijd proberen de 90 graden te halen. Dit in tegenstelling tot een modulerende thermostaat die zelf een setpunt berekend wat hij wil qua aanvoertemperatuur. Wanneer het toestel de 90 graden heeft gehaald zal hij wel op die temperatuur gaan moduleren. Zou gewoon proberen met bijv. 60 graden. Blijkt dat je het huis niet goed warm krijgt dan de temperatuur gewoon hoger zetten. Wanneer het warmer wordt kun je hem eventueel lager zetten. Hoe lager de temperatuur, des te hoger het rendement.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu