2 radiatoren niet warm, de rest wel.

Nodri

  • #1
Hallo allemaal,

Een tijd geleden heb ik ook al eens een topic gehad over en zelfde soort probleem maar nu heb ik iets gehoord wat ik toen niet wist.
Het probleem is het volgende; Ons huis (gebouwd in 2002) heeft een vailliant 22-28c ketel in de bijkeuken. De aanvoer en retour gaan naar een verdeel blok in de bijkeuken en worden daar gesplitst in 2 leidingen elk. Ik neem aan 1 voor de boven verdieping en 1 voor de begane grond.
Het probleem is dat beneden de radiator in de bijkeuken niet warm wordt en dat boven de douche radiator niet goed warm wordt en de radiator in de grote slaapkamer ruist als een idioot als de kraan dicht staat.
Nu kwam laats een buurman naar me toe en die zei dat als zijn gang radiator dichtstond zijn ketel in storing valt. Nu zit er in de onderblokken van de radiatoren "pijpjes" welke de doorstroming regelen. Deze moest hij inkorten en toen deed alles het wel beter.
Beneden hebben we 5 radiatoren en boven 4.
Is er iemand die bekend is met dit soort onderblokken, 2 in, 1 uit naar boven naar de kraan van de radiator.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn CV nu eindelijk wel goed gaat werken?? Het originele installatie bedrijf is failliet gegaan een paar jaar geleden.
Foto's of meer info kan ik altijd geven als het nodig is.

Groeten,
Nodri
 

Nodri

  • #2
Helemaal niemand bekend met dit systeem?
 

Lodos

  • #3
Als je voetventielen hebt moet je sommige ketels bijv. die in de gang gaan dichtknijpen en kijk even op de pomp op welke stand die staat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu