2 kamers creëren van 1 kamer

ggikgg

  • #1
Hallo,

Binnenkort betrekken wij een huis met daarin onder andere éénriante slaapkamer (23m2). Omdat wij twee kinderen hebben, willen we daar graag twee kamers van maken.
We weten alleen niet precies hoe we dit moeten bewerkstelligen. Het doel is natuurlijk dat iedere kamer een eigen deur krijgt, zonder dat mijn kinderen elkaars kamer hoeven te betreden.

Met rood staat de muur die we willen plaatsen aangegeven.
Groen is een draagmuur (die we liever intact houden, omdat daar een betonnen dek op ligt).
Paars een schoorsteenkanaal, die we dus ook niet open kunnen breken.

We hebben wel wat ideeën, maar geen enkel idee klinkt ideaal. Wellicht dat jullie als ervaren klussers vaker voor dit soort situaties hebben gestaan.

Dankjewel.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
We wachten alleen nog even op de tekening.
 

ggikgg

  • #3
Natuurlijk... Sorry!

175161947~2.jpeg
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #4
Meest logische lijkt me om je gang een metertje door te trekken linksaf dan de ene kamer in, rechtsaf de andere.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als je nog minder ruimteverlies wil, kun je ook een driehoek uit de rechterslaapkamer (vanuit de overloop gezien) halen.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

ggikgg

  • #6
Dat is ongeveer waar wij ook aan dachten, maar in verband met langwerpige voorwerpen de kamer inbrengen, zijn we bang dat de hoek te klein wordt. lijkt jullie dat geen probleem?
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #7
Als je een driehoek maakt, is de hoek groter, tenminste in een kamer (en je kunt dan "doorsteken" naar de andere met lange voorwerpen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Deuren in een driehoek/schuin geplaatste wand krijg ik zelf de kriebels van.

Hoe breed is de overloop? Deuren hoeven geen 93 cm te zijn, 88 of zelfs 83 cm is ook genoeg. Ligt ook aan de hoogte van de deuren: 201,5 / 211,5 of 231,5 cm.
 

Robbie's

  • #9
Overloop is op de tekening volgens mij 1.96. Als je in het midden kamer een muurtje bouwt met 7cm gipsblokken (of metalstud) heb je lijkt mij 1.89 om 2 deur kozijnen te plaatsen. Dat moet geen probleem zijn. Ik denk dat je dan met 88cm of anders 83cm deuren uit moet kunnen komen. Kan ik hier niet nameten. Heb hier Berkvens stalen kozijnen met 93cm deuren en breedte kozijn rond de 96.5cm. Dus lijkt mij dat jet het met 88cm deuren moet redden.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #10
Deze tekening komt zo te zien van een makelaar.
Ik zou er bouwtekeningen bij pakken, met een beetje geluk kan dat stukje "spouwmuur" weg en dat maakt het een stuk eenvoudiger

edit: ik lees de vraag nog een keer iets beter en als je dat zeker weet dan mag je bovenstaande als niet geschreven beschouwen. :roll:

Misschien toch nog iets nuttigs: Ik heb ergens een keer een deur schuin geplaatst. Dat was een succes, wel goed kijken hoe de deur open gaat. Met tape de draai op de vloer uittekenen kan daarbij helpen. Een deur moet wel 90 graden open kunnen en bijvoorbeeld niet te snel een bed raken.
 
Laatst bewerkt:

tnjkos

  • #11
Meest simpele oplossing is om in de kamer in 3 delen in te delen : ahw moet je parallel aan de rode stippellijn nog een rode stippellijn eronder zetten zodat je een klein gangpad krijgt. Vanuit dat nieuwe gangpad naar 2 deuren naar de nieuwe kamers. Je kunt nog een beetje spelen met het ganpad, als je het het niet helemaal tot het eind laat doorlopen kan je in 1 kamer een kleine L maken. Je kunt alles met metalstud maken, geluiddempende isolate ertussen en 2 lagen gips, geeft massa voor geluiddemping en brandwerendheid.

Merken verwijderd - mod
 
  • Like
Waarderingen: Sxnder

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu