2 dl waterverlies per uur, 24 uur per dag, oorzaak?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo ervaren klusser,
Ik ben al 12 dagen bezig met uitzoeken wat de oorzaak kan zijn van het doorlopen van mijn watermeter als er geen water wordt verbruikt. Heb heel veel op dit forum gelezen en ook veel geprobeerd en geef het nu bijna op, maar ga toch jullie kennis gebruiken.

10 mei jl ontdekte ik een lekkage in de kruipruimte nadat ik de watermeter stand moest opnemen, een gebroken moer in knelkoppeling, direct vervangen door mijn vriend, 195 m3 kwijt, maar probleem opgelost.
Doordat ik goed wilde controleren of het nog lekte ging ik de cijfers achter de komma opschrijven van mijn watermeter en ontdekte dat als ik geen water gebruik er toch 2 dl water per uur gebruikt wordt ( 5 liter per dag).
Ik heb het opgenomen als ik niet thuis was of in de nacht of 's avonds zonder WC of kraan gebruik. Het is altijd ongeveer 2 dl per uur (heb een meter met 4 cijfers achter de komma).

Ik heb alle delen die ik met een kraan af kan sluiten 1 voor 1 getest. De keuken is het niet, de buitenkraan ook niet, voor de aansluitingen in het tuinhuis (kraan en wasmachine) hebben we speciaal een kogelafsluiter in de leiding geplaatst, maar ook die zijn het dus niet.
Vandaag heb ik boven het inbouw WC reservoir open gemaakt en de kraan daar gesloten, maar ook dat maakt niets uit.

Ik denk (niet getest) dat het niet mijn WC en kraantje beneden zijn, dan blijven de leidingen naar mijn bad, douche (is ook stoomcabine) en wastafelkraan over in de badkamer en de waterleiding op de vliering t.b.v. stoomcabine in de badkamer (daar zie ik geen water en de leidingen zijn daar zichtbaar).
Wat ook overblijft is mijn Daaldrop CW6 HR Gas Combi 32/80 uit het jaar 2001 (ik woon hier pas 3 jaar).
Alle niet zichtbare leidingen van de badkamer zitten in de compleet betegelde muren/vloer. Ik zie nergens een lekkage en de buren hebben ook geen natte muren in de kamer (heb ik van de wek laten controleren) die aan mijn badkamer grenst.
Trouwens, als ik de hoofdwaterkraan dichtzet loopt de meter niet door.

Ik hoop dat het mijn combiketel is (80 liter boiler), maar ik kan niet zien of er water wegloopt in het chiffon onder de ketel. Die ketel zit in de trappengat, dus ik kan er ook niets onder plaatsen.
Het warmwater uit de boiler in de ketel is alleen voor de badkamer (niet voor de keuken) en die gebruik is 's ochtends en 's avonds.

Mijn eerste 2 jaar in dit huis had ik hetzelfde watergebruik en nu heb ik zo veel kuub door het lek, zodat ik niet weet of deze 2 kuub erbij zijn gekomen dit jaar. Mogelijk loopt er dus al 5 liter per dag door sinds ik het huis hebt gekocht (of sinds de verbouwing door de vorige bewoners (badkamer, keuken, ketel en tuinhuis nieuw in 2001). Dan kan het eigenlijk niet een lek in de waterleiding zijn, want 2 kuub x 14 jaar zou je toch wel zien in de muur/vloer neem ik aan.

Mijn vraag die ik dus nergens beantwoord zie op internet:
KAN MIJN KETEL DIE 5 LITER WATER PER DAG VERBRUIKEN?
(Mijn CV druk is niets mis mee, het enige wat ik vreend vind is dat als de boiler water vraagt en opwarmt ook de buizen onde de ketel die voor de CV zijn heet worden (terwijl de CV zelf niets hoeft te doen op dat moment).

Een simpele test die ik nog wil doen is om mijn hele Combi ketel een aantal uur uit te zetten, In de handleiding zie ik het niet staan, maar kan ik gewoon de stekker eruit halen?

Sorry voor het lange verhaal, maar ik ben ook al even bezig : )
 
Bij elke boiler/cv ketel met Warmwater hoort een inlaatcombinatie, deze willen wel eens verkalken en daardoor iets open staan waardoor er water geloosd word op het riool.

Deze lozen water als de boiler word opgewarmd, maar moeten sluiten als de boiler op temperatuur is.
 
Inlaatcombinatie onder/ bij de ketel dichtdraaien om deze uit te sluiten.

Edit: tegelijkertijd....

niet voor de keuken, hoe heb je daar dan warmwater?
 
110172_Schermafbeelding_20150521_om_192809png_1.jpg


dank voor de snelle reactie.
Mijn keuken heeft een close-in boiler, alleen koudwaterleiding dus.

Bij deze Ketel kan je ook de boiler uitschakelen met een knopje : boiler uit" , dat heb ik van de week een avond gedaan, heb ik dan daarmee dan ook al de inlaatcombinatie uitgesloten?
Of bedoelen jullie dat als de de inlaatcombinatie niet helemaal sluit er constant water weg kan druppelen, ongeacht of de boiler opwarmt, dat zou zeker 5 litet per dag kunnen zijn neem ik aan.

Ik voeg even een foto toe, ik neem aan dat daar links in de koperen koudwaterleiding de inlaatcombinatie zit en dat het rechter zwarte knopje is om dicht te draaien?
 
Niet aan het rechter knopje draaien! Dan sluit ie zeker weten niet meer...

De linker draaiknop is een kraan, om het warmwatergedeelte (incl deze inlaatcombi) af te sluiten
 
Ik heb het geprobeerd, maar krijg die kraan niet dicht, zal ook wel de kalk zijn. Nu moet mijn CV binnenkort gecontroleerd worden ik heb een onderhouden contract), zal morgen bellen wanneer ze komen, dan vraag ik aan hem om het te checken (dat bedrijf heeft de ketel ook geplaatst).

Keek ook even in de keuken en daar zie ik de druppels inderdaad vallen uit de inlaatcombinatie, maar, die boiler veroorzaakt niet dat weglekken, want die water toevoer heb ik een avond dicht gehad en toe liep het toch nog door op de meter.
 
Ik heb toch nog getest of het de keuken boiler is en ik denk dat die inlaatcombinatie vervangen moet worden, ik heb die boiler uitgezet en die blijkt grotendeels verantwoordelijk voor het water wat doorlopend verbruikt wordt, want i.p.v. 2 dl per uur, is er vandaag 2 dl in 6,5 uur verbruikt. Dan is deze inlaat combinatie verantwoordelijk voor ruim 4 liter van de ongeveer 4,8 liter per dag.

Vrijdag komen ze mijn ketel controleren en kijken ze ook naar deze close-in boiler.

Ik ben toch wel erg benieuwd naar wat er standaard aan water verbruikt wordt door een boiler als er geen tapwater wordt gevraagd (dus hoeveel per dag als alle naar behoren werkt). Als iemand daar enig idee van heeft, hoor ik het graag.
 
Ik blijf het te veel water vinden wat er weg druppelt bij de close-in boiler van 15 liter. De Cv monteur wees me erop dat ik alleen de boiler uitgezet had en niet de water toevoer had dichtgedraaid. Hij zei dat als het druppelen daarmee stopt het de combinatie klep niet is, want dan was er ook water uitgedruppeld als de klep de oorzaak is, omdat de waterdruk nog gewoon op de leiding staat.
Die logica kan ik volgen.
Dus ik heb de boiler weer aangezet en inderdaad ging het druppelen weer Verder. Ik ben blij dat ik nu weet waar die 4 liter water per dag blijft, maar hoe kan dat nou zoveel water zijn?
Ik weet dat ik met 1 keer de WC doortrekken meer gebruik, maar toch kan ik me niet voorstellen dat dit bij iedere close-in boiler zo is.
Bij mijn 80 liter boiler in mijn combiketel druppelt het nauwelijks.
 
Wat voor een huis is het een oud huis, zitten er nog loden leidingen in?

Kan je onder het gehele huis komen in je kruipruimte.

{Hebben de buren vroeger voor dat er meters waren aangesloten gezeten op je waterleiding.}
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerelateerde klussen

Reacties
10
Weergaven
16K
Reacties
15
Weergaven
100K
Reacties
3
Weergaven
233
Reacties
12
Weergaven
1K
Badkamer, waterleiding en afvoer
Loodgieter123

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu