2 cilinder compressor werkt half

Transformer88

  • #1
Hallo,

Ik heb al enige tijd een 2 cilinder compressor van Valkenpower (2ehands gekocht)
Heeft het altijd prima gedaan, netjes water afgelaten en olie op peil gehouden altijd. Sinds kort krijgt ie nog maar 4-5bar druk. Na enige inspectie kwam ik erachter dat wanneer ik mijn hand op de luchtfilter van één van de cilinders zet, ik hem voel zuigen èn blazen. In tegenstelling tot de andere cilinder die een dikke zuigzoen op mn hand zet.

Nu heb ik de kop eraf gepakt, en behalve een klein beetje aangekoekte olie kon ik niks vinden. Pakking tussen de afzonderlijke delen was nog goed, de membranen (2 rechthoekige plaatjes) zijn niet gescheurt of gebroken en nergens iets van scheuren in het aluminium.

Nu heb ik weinig vertrouwen in de verkrijgbaarheid van reserveonderdelen en wil ik beginnen met alle pakkingen vernieuwen. Kan ik hiervoor gewoon zelf pakkingpapier kopen en dit op maat maken?

Iemand nog andere wijsheden wat dit kan zijn?
 

Millew

  • #2
Zuigerveer gebroken ?
Pakkingen zelf maken is geen probleem voor pakkingen die nu ook van papier zijn. Omdat de kop nogal heet wordt, zal je wel een hittebestendige pakking moeten gebruiken.
 

Transformer88

  • #3
Alle 3 de veren zien er nog prima uit, cilinders zijn ook nog volmaakt glad..

De kop, pakkingen en cilinder zagen er allemaal nog zo goed uit dat ik me slecht kan voorstellen dat het daar aan ligt eigenlijk
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Kijk de kleppen in de cilinderkop even na, die kunnen breken of vervormen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu