12mm naar 3/4"

Nello

  • #1
Goede avond,

Naar aanleiding van een project waarbij een nieuwe douche cabine geplaatst wordt en mogelijk ook een waterleiding wordt voorzien voor een wastafel en toekomstige aansluiting heb ik een aantal vragen. Hopelijk is er iemand die mij hierin van advies kan voorzien. Zou hier ook best een loodgieter bij willen betrekken maar degen die ik geprobeerd heb zijn allemaal mega druk dus wellicht kom ik samen met wat hulp een heel eind.

De huidige situatie is dat er twee waterleidingen van 12mm koper rechts uit de muur komen en afgezaagd zijn om zo’n 10cm, zie tekening. Voor het overzicht heb ik er slechts 1 getekend. Nu heeft de douche cabine een aansluiting van ¾” binnendraad omdat het een stortdouche is en hoewel die 12mm waterleiding waarschijnlijk niet genoeg gaat zijn om deze optimaal te laten lopen is dat niet zo belangrijk aangezien het vooral om de andere douchekop gaat. Nu ben ik gisteren bij de Pr*x*s geweest en daar hebben ze me zo goed mogelijk proberen te helpen maar nadat ik alles aangesloten had lekte het op verschillende plekken. Het verloop van 12mm naar ¾” wordt gemaakt door twee verloopringen, de eerste van 12mm binnendraad naar 3/8” buitendraad en de tweede van 3/8” binnendraad naar ¾” buitendraad. Het viel mij bij het aandraaien al op dat ik deze ringen zonder enige moeite volledig in elkaar kon draaien. Bij de bouwmarkt gaven ze aan dat dat geen probleem was en dat Teflon tape (5 slagen) ertussen het lek dicht zou maken. Inmiddels heb ik daar zeer mijn twijfels over aangezien het hierbij lijkt om 2x rechte draad te gaan welke niet afgedicht kan worden met Teflon. Klopt dit? En zo ja, wat is nu het volgende om te doen? Loctite 557 ertussen of zijn er nog andere opties (kolmat Easyfix bijv.)? Of wellicht andere koppelingen om dit in orde te maken? Ik heb gezocht op internet maar kan geen enkel verloop van 12mm direct naar ¾” vinden helaas.

Daarnaast ben ik benieuwd of het mogelijk is om op de 12mm knel T-koppeling direct een 12mm RVS flex aansluiting te zetten. Kan deze alleen vinden met 2x knel maar als ik iets zou hebben met een rubber erin dan lijkt het me dat ik een stukje pijp en dus een extra koppeling achterwege kan laten. Die 12mm RVS flex leiding zit er overigens in zodat eea aan te sluiten is met de douche nog niet op z’n plek. Geeft wat meer ruimte.

Daarnaast ben ik nog benieuwd hoe ik eea het beste kan doen met de wastafel maar eerst maar eens die douche oplossen dan zien we daarna wel weer hoe we verder gaan.

Ben benieuwd of iemand mij kan helpen met deze situatie.

Alvast bedankt.

Waterleiding.png
 

Auto-Geen

  • #2
Puntstuk 3/4"x15
1646601171677.png

en knelverloop 15 - 12
1646601196013.png
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
12mm knel T-koppeling direct een 12mm RVS flex aansluiting te zetten
NEE.
aansluiting op een slang.jpg

Een T-stuk knelkant heeft schuine scherpe rand kan wel met stukje buis en dan een puntstuk vlak.
En plaats eens een foto van je aansluit situatie en van 3/4" aansluiting waar je op aan moet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu