110mm afvoer aansluiten op leiding in vloer

Kaduna

 • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een huis uit 1905 waarin de toilet is geplaatst in een ruimte van ongeveer 80 bij 80 cm. Daarom heb ik besloten het toilet te verplaatsen naar de badkamer naast het toilet. Aangezien in de badkamer geen 110mm afvoer aanwezig was, en om mezelf een hoop breekwerk te besparen, heb ik besloten de afvoer vanuit de badkamer naar de afvoer van de toiletruimte te laten lopen.

Dit is allemaal prima (op afschot) gelukt, maar ik kom nu een twintigtal centimeter voor het gat in de grond uit. (Niet in een rechte lijn) Ik heb geprobeerd een flexibele buis aan te sluiten, maar deze loopt standaard een stukje omhoog, waardoor het afvalwater een ‘heuveltje’ op moet.

Zie de foto. Hebben jullie tips hoe dit juist aan te sluiten? In de grond zit dus een 110mm buis die direct een bocht maakt. De PVC pijp komende uit de badkamer is ook 110mm.

Ik dacht om een 90gr bocht op de buis in de grond aan te sluiten, maar deze komt dan te hoog uit. Heeft iemand een idee hoe dit juist aan te sluiten? Ik zoek eigenlijk een flexibele buis die aan twee kanten in een 110mm afvoer past.


Tom
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Je hebt bochten van 90 graden, die heel scherp zijn zoals deze


  Die kun je plat op de vloer uit laten komen, desnoods even een stukje van de spie afzagen, als hij niet diep genoeg in de mof valt.

  Ook heb je bochten van 15 of 30 graden, waarmee je dit dan zonder flexibel stuk aan kunt sluiten.

  Maar is het een buis, of een bocht die uit de vloer komt waar je nog een buis van 110 in kunt steken.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Als id de foto uit vergroot dan wat in de beton zit is de versmalde gedeelte van een bocht dus daar past geen buis in

  en misschien met een spiebocht met manchet

   

  Kaduna

  • #4
  Bedankt Henk, het is uiteindelijk gelukt met een Airfit inzetbocht 87° verjongd spie/2x manchet 110 x 110 mm. Die paste aan de spiekant er prachtig in!

  Nogmaals dank voor de hulp!
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  :prima:

  Succes met de klus.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu