1 grote spiegel monteren op 2 verschillende ondergronden

Cuprani

  • #1
Ik wil een spiegel monteren. Vanuit de bouw is de gipsblokken wand nooit doorgetrokken. Onder het schuine deel zit een frame. Ik heb hier enkel nieuwe gipslaten tegenaan gezet omdat er schimmel in de oude platen zat (hier zat vroeger de douche).De spiegel moet in het rode vlak komen. Het beeld vertekend hier extreem door de fisheye lens, maar het eiken blad er onder is 250 cm breed. De spiegel die er komt is 120 cm breed, 80 cm hoog en 8 mm dik.

Op de eerste 45 cm boven het blad komt een mozaïek tegel (over 120 cm breed, zelfde als de spiegel).

Hoe kan ik de spiegel het beste bevestigen?

Deze hele wand wordt straks gestuukt met een cement gebonden pleister. Mijn oorspronkelijke plan was om de spiegel en tegels in te laten stuuken op dezelfde diepte (met inachtneming van een voegruimte van 3mm tussen de spiegel/tegels en het stuukwerk voor een kitrand).

Mijn vraag is, is het wel verstandig om de spiegel zo te monteren?

Wat voor montagemiddel kan ik het beste gebruiken?

Een cementgebonden waterdichte tegellijm? Of gewoon spiegelkit?

Gaat dit goed op de gipsplaat? Laat het papier niet zomaar los?

En hebben jullie nog tips hoe de spiegel op zijn plaats te fixeren voor montage?

Er komt btw ook een verwarmingsmat achter de spiegel van 100x50 cm. Deze plak ik rechtstreeks op de spiegel en is flinterdun.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Ik zou de spiegel met spiegel klemmen ophangen. De verwarmingsmat is misschien wel dun, maar de kabel niet. Zo is ook direct t probleem van de verschillende ondergronden verholpen.
 

Cuprani

  • #3
Die kabel van de spiegelverwarming komt exact uit in de elektra doos die in de muur zit. Dat is kwestie van kabels aansluiten\solderen en dan de leiding terugtrekken (komt uit in de kast die rechts onder het blad zit). Die kabel is dus rekening mee gehouden en zit niet in de weg.

Wat voor spiegelklemmen heb je het dan over? Komt de spiegel daardoor verder van de muur af?

Ik wil liever niet van die lelijke metalen hoeken op mijn spiegel hebben.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
U zou zelf ook even op internet kunnen kijken. :-|
 

Cuprani

  • #5
Gezien ik aangaf dat ik de spiegel in wil stuuken weet ik niet wat voor spiegeklemmen Hessie bedoeld..
Vandaar de vraag..

Standaard spiegelklemmen vind ik lelijk en komt volgens mij de spiegel wel mee van de muur af. Dat wil ik 'liever' niet. Ik vind blinde montage erg mooi.

Is verlijmen met een cementgebonden lijm geen optie?
Brengt dat risico's met zich mee?

Zou het een verschil uit maken als ik de muur eerst compleet in de cementgebonden pleister zet en daarna pas de spiegel ga lijmen?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Een spiegel lijmen op 2 verschillende ondergronden is eigenlijk vragen om ellende, als er maar iets werkt gaat de spiegel er aan.

Vandaar mijn oplossing met klemmen. En inderdaad, de spiegel komt dan iets van de wand. Eventueel zou je een nis kunnen laten stucen, en daar de spiegel met klemmen in bevestigen.

(plaatje multiplex op de wand schroeven van de juiste dikte, afmeting rondom 1 cm groter dan de spiegel, vervolgens de wand stucen en dan het plaatje weer weghalen)

Een 2e voordeel is dan, dat de lasdoos en de verwarming bereikbaar en vervangbaar blijven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu