Grote spiegel aan de badkamerwand lijmen

Ria13

  • #1
Ik zou graag een grote spiegel aan de wand willen plakken maar ik denk dat de lijm aanvankelijk niet genoeg kleefkracht zal hebben om het gewicht te dragen, de spiegel naar voren zal kieperen en in gruzelementen zal vallen.


De vierkantjes zijn keramische tegels. De spiegel komt dus wel te staan op een rij tegels, tegen een ondergrond van muurverf over gewone verf. Ik heb iets dergelijks eerder gedaan maar toen was de richel waarop hij stond aanmerkelijk breder, en ik heb de kit eerst 20 minuten laten drogen. Ik geloof niet dat het nu even makkelijk zal gaan. Ik heb ook spiegeltegels overwogen en die zullen geen probleem opleveren maar die hebben niet exact hetzelfde formaat als de keramische tegels waar voegen tussen zitten. Dus dan zal ook de bovenlijn niet gelijk zijn aan de keramische tegels. Een gewone (zeer) grote spiegel heeft mijn voorkeur.
 

Ria13

  • #2
Tja en ik geloof niet dat die tweezijdige plakkers die bij spiegeltegels worden geleverd ook zo'n grote spiegel zullen kunnen dragen omdat de spiegel wel volkomen vlak is maar een wand meestal niet.

Ik zie het somber in maar misschien heeft iemand toch een idee.
 

renehi

  • #3
Is polymax niet wat voor jou? (google daar maar es op)
 

Ria13

  • #4
Ik kan nergens de info vinden dat het een grotere aanvangshechting heeft dan montage- of spiegelkit en ik durf het niet zomaar te proberen..
Iemand deed de suggestie om hoeklatten te bevestigen om de lijm ongestoord te kunnen laten drogen zonder het gevaar dat hij naar beneden komt. Nadeel is dat je dat toch zit met de plekken waar de pluggen hebben gezeten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wanneer de spiegel op de tegels rust kan er weinig mee gebeuren, gebruik de hierboven aanbevolen kit en zet met een lat tussen de spiegel en de tegenoverliggende muur de spiegel klem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu