Schimmel op muur badkamer

Gi-ilse

  • #1
Hallo,

Ik woon in een huurwoning, en in mijn badkamermuur is bijna tot bovenaan betegeld, maar er is ong. nog een halve meter onbetegeld, maar daartegenaan zit een soort glasvliesbehang, met volgens de woningbouw schimmelwerende verf.
Toch ontstaan er steeds meer en grotere schimmelplekken op dit behang.
Schoonmaken met bleek heeft even zin, maar lost niks op.
Er zit een rooster in het plafond, een raam in de badkamer die vrijwel altijd open staat, en meestal staat de badkamerdeur ook op een kiertje. Dus je zou denken dat er voldoende ventilatie is.
Ik heb dit in een vorige huurwoning ook meegemaakt, en ook toen is er een schilder geweest die het opnieuw geschilderd heeft (dit zijn ze nu weer van plan in onze huidige woning), resultaat blijft uit.
Moet ik misschien zelf een rooster plaatsen in het plafond die afzuigt?
Of is er nog een ander idee?

Groetjes Ilse
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Is de badkamer verwarmd ?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Die terugkerende schimmel wijst, ondanks dat de ventilatie in orde lijkt, toch op een te hoge vochtigheid. Overschilderen helpt een tijdje maar de schimmel zal toch terug keren. Mechanische ventilatie aanbrengen lijkt mij een goede optie, alsmede het aanbrengen van een binnendeur rooster om permanent droge, verwarmde lucht tot de badkamer toe te laten. Overleg dat eens met je verhuurder.
 

EGeen

  • #4
Ben het helemaal eens met Sxnder. Eerst ventilatieprobleem oplossen. Vooral in de hoeken van (oude) huizen etc komt dit vaak voor door weinig luchtdoorstroom. Hierna schoonmaken met soda, naspoelen met water. Klein stukje even isoleren, en daarna alles even oversauzen.
 

Barrrt

  • #5
Heb zoiets in een eerder huis ook eens gehad.
Het ventilatiekanaal eens schoon maken en de opening van de ventilatie maximaal open.
En misschien ook de deur van de badkamer open laten als die niet gebruikt wordt, zijn denk ik eenvoudige dingen die het probleem misschien al oplossen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu