Vocht/schimmel muur slaapkamer/badkamer - lek bad/douche?

Dieterdde

  • #1
Beste,

wij wonen in een huurhuis, en hebben last van serieuze schimmelvorming in de muur van onze gastenkamer die aangrenst aan de badkamer.

Dit is een algemene foto van het bad en we douchen op het einde van het bad: (ik heb hier al een aantal zaken van de douchestang lostgemaakt, de chroom stukjes zitten er natuurlijk normaal gezien wel op)Hier zien jullie in elk geval al de huidige staat van de muur van de slaapkamer die grenst aan de badkamer, de zijde waar het bad/douche staat:De plint is bol komen te staan en is volledig los van de muur nu:Vooraleer ik onze huisbaas contacteer, wou ik even zien wat jullie er van vinden.

Het is namelijk zo dat toen wij in deze woning introkken, er al wat problemen waren met die muur, maar in veel kleinere mate dan sinds de laatste 2 jaar. De verhuurder zei dat het gewoon een kwestie was van goed verluchten na het nemen van een douche/bad. Met de jaren is dit wel erger en erger geworden en ik betwijfel of dit slechts een probleem is van verluchting.

We gebruiken die kamer niet vaak, maar gezien we een kindje verwachten in Mei, en dit de baby kamer wordt, moet dit probleem nu definitief opgelost worden.

Wat ik zelf al heb kunnen vaststellen:

- de afvoer van het bad, de metalen ring, die zit niet los, wat goed is, maar ik kan wel met mijn nagels eronder, dus vraag ik me af of dit geen vocht door laat onder het bad door.- de rozetten aan de badkamer kraam, die zitten niet volledig tegen de tegelmuur, ik kan daar ook met mijn nagels tussen. Ik heb die losgedraaid en dat ziet er niet echt goed afgesloten uit, wellicht kan tijdens het douchen, water van de tegels aflopen achter de rozetten, en dan in de muur terechtkomen- de tegel waar de badkraan zit is gebarsten, all andere tegels zijn ok- de hoek tussen de 2 muren van de douche (links) is niet afgekit, is zelfde "cement" als waarmee de andere tegels zijn afgewerkt- de douche stang die op 2 plekken aan de tegelmuur is vastgehecht is niet afgekit, ik heb die losgemaakt en daar kwam wat water uit. Er is net boven het bad nog een stukje waar de douchekop in kan hangen. Geen enkel van die aanhechtingen lijken afgekit te zijn.
- de grootste vlekken op de slaapkamer muur zijn precies op de plek waar de badkraan aan de muur hecht, althans in de lengte, de schimmel varieert wel in hoogte, maar zelden hoger dan de kraan

- de vlek schimmel op de muur in de gang is qua lengte precies op de plek waar de knop van de afvoer en de afvoer zitten van het bad, zei het weliswaar op andere hoogte

- de tegels gaan vanaf het bad tot bijna tegen het plafond. Waar de tegels overgaan op gewone muur, dat is niet afgekit, zou er condensatievocht op plafond & hoogste stuk muur kunnen druppelen achter de tegels tot beneden?Wat denken jullie ervan, lek aan de badkraan leiding of puur owv rosetten die niet afgekit zijn of ...?

Mvg,
Dieter
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Zo te zien kan het aan meerdere dingen liggen.
De S-koppelingen van de kraan zijn niet afgekit, de inwendige hoek van de wand is ook niet afgekit.

Dit is echt zaak voor de verhuurder, om dit goed op te lossen.
Daar moet je zelf verders niets aan doen.
 

Rinked

  • #3
Het is begrijpelijk dat de verhuurder jullie eerst heeft gewezen op jullie verantwoordelijkheid te luchten, want zij weten dat veel mensen dit niet doen en ze zijn snel weer van je af.
Maar, zodra het een gezondheids-dingetje wordt en de muur aan de andere kant van de badkamer uit elkaar dondert, is het WEL hun verantwoordelijkheid!
Een beetje vocht langs je kraan of voeg de muur in, hoort bij normale ventilatie gewoon op te drogen, maar aan je foto's te zien is er wat serieuzers aan de hand. Een lekkende koppeling (of inderdaad je badafvoer) zou kunnen betekenen dat de boel opengemaakt moet worden (op kosten van de verhuurder).
Je hebt in ieder geval alles netjes op de foto staan. Sterkte!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu