Scheur in serremuur

Bezerker

  • #1
Beste forumleden,

Sinds we in ons nieuwe huis wonen merken we dat het tocht in de aangebouwde serre. Door te voelen ben ik erachter gekomen dat onder het raamkozijn er koude wind van buiten naar binnen wordt geblazen (hieronder een foto). Het muurtje bestaat uit bakstenen, maar heb aan de buitenkant van de serre geen gat/spleet kunnen ontdekken. Kan ik de scheur aan de binnenkant van de serre gewoon dichten met een muurvuller, of heb ik een ander dichtmiddel nodig om de tocht te stoppen?

Alvast bedankt voor uw antwoord,

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat zien we op de foto? Plaats eens een foto van wat verder weg. Het lijkt een hele scheve vensterbank. Die kier kan je afkitten.
 

Bezerker

  • #3
De foto toont inderdaad de vensterbank waaronder een scheur zit dat koude wind van buiten naar binnen laat (sorry voor de onduidelijkheid, in de tekst noemde ik het raamkozijn). Ik zal vanavond een andere foto uploaden.

En kitten zou kunnen, maar zal kit geen kou doorlaten?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Kit houdt uitstekend tocht buiten.

Bij zo'n opening is het niet nodig de koudebrug weg te halen.
 

Bezerker

  • #5
Bedankt voor de reactie! Volstaat acrylaatkit?

Hier nog een foto van verder af.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Deze doet aardig mee voor de nominatie "slechtste afwerking van... ". Waarschijnlijk zit er 0,0 isolatie achter deze platen. En het is nog schots en scheef ook.

Advies: Demonteren, en opnieuw opbouwen. Recht, met een fatsoenlijk aansluitende isolatie én dampdichte folie aan de warme zijde.
 

Bezerker

  • #7
quoten niet nodig - mod

Ja, ik ben er helaas mee eens dat het niet zo mooi gedaan. Op zich lijkt het hier erger en schuiner dan in werkelijkheid. Maar ik vermoed dat er wel iets van isolatie zit (de wand is niet koud). Er komt alleen wind van buiten door deze scheur naar binnen. Maar ik begrijp dat ik dat kan oplossen met wat kit :D
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #8
Als je dan toch bezig bent zou ik het gelijk goed aanpakken en alles open trekken en op de juiste manier opbouwen, dan heb je een structurele oplossing.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Als je het open maakt heb je kans dat je meer tegenkomt dan waar je op zit te wachten. Waarschijnlijk is het glas toch het zwakke punt, dus dat de isolatie van de muur niet helemaal klopt maakt minder uit.

Ik zou het in dit geval beperken tot het dichtkitten. Acrylaatkit is uitstekend. Loop meteen de rest van de serre even na op kieren.
 

Bezerker

  • #10
Ja ga ik doen. Bedankt iedereen voor het meedenken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu