"Pluizige" schimmel op binnenmuur

Meissie

  • #1
Beste Forum leden,

Ik zit met een dringende vraag en ik het het hele internet al uitgeplozen, maar ik kan geen antwoord vinden.

Gister hebben wij onze slaapkamer verbouwd en achter onze kledingkast kwamen wij vieze schimmel tegen (geel op de kast, wit op de muur). We hadden al wel heel erg last van de grijs/zwarte schimmel, die mij bekent was, maar dit is wat anders.

De latex aan de onderkant van de muur heeft ook helemaal los gelaten. We hebben het gister even weggezogen met de stofzuiger, maar vanochtend werden wij wakker en was het allemaal weer terug. Het blijkt dus wel dat het heel snel groeit. Ik heb vroeger last gehad van astma en heb hier de afgelopen 2 dagen heel erg last van, ben ook grieperig.

De schimmel (ik ga er tenminste vanuit dat het schimmel is, ik weet niks anders) is wit en "pluizig". Als je erop blaast verstuift het, net alsof het stof is, maar dat is het dus niet! Ik vraag mij af hoe we dit weg kunnen krijgen en of het erg schadelijk is voor de gezondheid.

Het zit op een muur in de slaapkamer, maar aan de andere kant van die muur zit de douche. Het is een oud en vochtig huis, maar we zorgen er wel voor dat de ramen in de slaapkamer en de badkamer de hele dag open staan. We hebben geen verwarming in de slaapkamer, maar wel een hetelucht blazer. Deze staat echter niet de hele dag aan, i.v.m. doorslaande stoppen en angst voor kortsluiting, aangezien de electrischiteit in de huis ook niet je van het is.

Heb net een beetje van de muur geschraapt met een papiertje om het aan een nadere inspectie te onderwerpen, maar zie net dat het dan helemaal inzakt...

Ik hoop dat iemand me kan helpen, want ik vind het behoorlijk goor!!

Bedankt alvast!

Groetjes, Wendy
 

Fiesiekus

  • #2
Is de woning een huurwoning of in jullie eigendom? Overigens is bekend dat achter banken, fateuils en kasten, slechte luchtcirculatie al snel voor vochtplekken en schimmels kan zorgen
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Is duidelijk vocht doorslag vanuit de badkamer.

Kijk eens of daar de voegen nog goed zijn, en er geen kitvoegen los zitten.
Ook eventueel als op die muur de douchemeng kraan zit, kijken of de s-koppelingen die in de muur zitten afgekit zijn.
 

Meissie

  • #4
We huren particulier, dus we hebben een huisbaas. Hij is er inderdaad wel verantwoordelijk voor. Maar ik wilde eerst zelf weten wat het was en of het schadelijk is, zodat ik een goed antwoord/goede antwoorden klaar heb als hij vragen heeft, hij is namelijk nogal moeilijk over te halen.

Zal de voegen in de douche even nakijken, dat is in ieder geval iets om mee te beginnen!

Dank jullie wel!

Groetjes, Wendy
 

MvanV

  • #5
Ja, het is slecht voor je gezondheid. Niet alle schimmels altijd, maar het kan zeker slecht zijn.
Bovendien is het dan gewoon te nat daar, en schimmel geeft rotting, en dat kan als er hout constructieve functies heeft (vloerbalken, in muren enzo) bovendien op termijn grote schade geven.
 

JanvanOel

  • #6
Ik heb dit ook gehad bij doorslaand vocht / lekkage in/door een badkamermuur. Deze was van gipsbetonblokken. Ik denk dat het geen schimmel is maar gips (of kalk) wat met het verdampende water naar buitenkomt.

Door je slaapkamer te verhitten vererger je het probleem al het vocht wil dan aan de "slaap"kant naar buiten. (als het een schimmel is groeit deze harder).
Ben je bang voor de schimmel dan zou ik je slaapkamer eerder goed ventileren dan verwarmen.

Je eerste prioriteits is het op(laten) lossen van lekkages. Belangrijk in een badkamer zijn slechte voegen tussen de tegels, slechte afdiching tussen douche/bad en tegels maar vooral ventilatie!!

Als het een huurhuis is laat dan je huisbaas komen maar op ventilatie heb je zelf een grote invloed.

Ben je er van overtuigd dat het schimmel is dan muur bleken met bleekmiddel (goed ventileren) en laten drogen en schilderen met een schimmelwerende (badkamer) verf.

Ik zou een klein stukje van de muur afstoffen en eventueel drogen met een fohn/verstripper. Als je hier met plakband een shagvloeitje opplakt en dit is de volgende ochtend nat dan weet je dat het doorslaand vocht is.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu