Opknappen aanhanger

Sjef83

  • #1
Heb een tijdje geleden een aanhanger gekregen om op te knappen, liefst zo goedkoop mogelijk. Het rotte hout van de bodem en zijkanten zijn er inmiddels uit en heb alles gedemonteerd. Vervolgens het licht geroeste frame opgeschuurd met staalborstel, om vervolgens af te lakken met h*m**ite. Nu het volgende probleem, ik wil betonplex aanschaffen voor de nieuwe bodem en zijkanten maar de afmeting van de bak is 1,32 x 2,45m. Betonplex gaat per 1,25x2,5m. Er zijn wel grotere afmetingen te verkrijgen maar deze in verhouding erg duur. Ik zat zelf te denken de bodem uit 2 delen erin te leggen over de lengte van de bak. Zodoende kan ik met 2 betonplex platen toekomen voor de hele aanhanger. Probleem is misschien de stevigheid en de kwetsbaarheid van de kopse kanten van het betonplex in het midden van de bodem.

Iemand hier een interessant idee om dit probleem op te lossen. Bedankt voor het meedenken!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een T-profiel aan de onderkant van de platen aanbrengen en met voldoende schroeven (zelftappers) vastzetten, de kopse einden van de platen goed in de verf zetten.

 

Ralph

  • #3
Hou op te ouwehoeren met 2 bodemplaten en haal een plaat van 150x300 en als het leverbaar is één van 60x250. Je wil geen bodem uit 2 delen hebben die aan elkaar geschroefd is.
Spullen beschadigen op die schroeven of je blijft er met een schop achter haken en het watert allemaal in met zand en rot toch zo weg.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
De toon zet de muziek?
@Ralph
Schrijftaal is ongepast.
 

Millew

  • #5
Een bodemplaat uit één stuk is natuurlijk het mooiste, maar het is wel mogelijk om twee stukken betonplex 'naadloos' aan elkaar te lijmen m.b.v. een extra strook betonplex, die vanaf de onderkant wordt geschroefd en eventueel een mes en groef in de platen.

Haal wel de lak van de lijmvlakken en gebruik een weer- en watervaste constructielijm, b.v. 2K PU lijm.
Als je de naad na het lijmen opschuurt en behandelt met een geschikte lak, dan heb je een vloer, die net zo goed functioneert als ééntje uit één stuk.
 

Sjef83

  • #6
Misschien een stom idee maar kan ik ook niet goedkoop underlayment erin plaatsen 18mm en deze afkitten in de naden en vervolgens afwerken met 2 componenten verf? Heb namelijk liters erg goede kwaliteit 2 componenten verf over die ik niet gebruik. Dit zorgt toch ook voor een waterdichte afwerking zodat het niet gaat rotten.

De aanhanger komt uiteindelijk toch ook binnen te staan.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #7
Da's inderdaad geen slim idee. Underlayement is feitelijk multiplex vuren. Zelfs met 2k verf is dat niet zo duurzaam dan betonplex. In zo'n aanhanger stort je vochtig zand, gereedschap, het regent in en weet ik niet wat. Ga je gewoon niet willen met vuren, paar beschadigingen door je 2k verf heen heb je al snel en vervolgens begint het gedonder.

Overigens krijg je je aanhanger echt niet roestvrij met een staalborstel, paar maanden tot een jaar in de buitenlucht en de roest komt er gewoon dwars doorheen. Ongeacht welke verf je gebruikt. Voor stevige roest is er maar 1 oplossing en dat is stralen.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #8
...of ******** of ******, en dan er overheen verfen, moet ook goed gaan.


Merknamen verwijderd, mod.
 

Pap

  • #9
En als je nu wel een grote koop kun je de zijkanten er ook uithalen

bodem uit een plaat maken gaat veel langer mee

in een keer goed doen

kijk op marktplaats naar een gebruikte kan ook
 

Tiho

  • #10
Op google vind ik 110 voor een van 150 x 300. Twee kleinere voor deze prijs is lastiger volgens mij.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu