Xtra groepenkast, Uitvoer n.beneden/opzij?

Gks mech

  • #1
Ik wil een extra groepenkast bijplaatsen maar heb niet opzij van de bestaande 2 kasten ruimte genoeg. Onder de verdeelrails die na de hoofdschakelaar komen is nog wel een mooie ruimte.

Volgens Headhunter in een topic van 23/12/12 zou ik denken dat een groepenkast op de kop op de plaats van "Nieuw" op het fotootje wel kan. De uitvoerleidingen moeten voor het overgrote deel ook naar de benedenverdieping. Alleen: alle onderdelen, én de opschriften daarvan staan dan wel op de kop.javascript:emoticon(':roll:')

Kan het ook andersjavascript:emoticon(':-|') door de draden in de groepenkast van boven naar beneden te laten lopen. Dus van de rails eerst naar beneden naar de onderkant van de automaten en dan van de bovenkant van de automaten weer naar beneden?
Tenslotte is de kast in de eerste plaats bedoeld voor gebruik in gesloten toestand en ziet iedereen die de deksel openmaakt direct dat de zaak "omgelust"is.

Bij voorbaat dank voor de moeite.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat het hoedprofiel aan de onderzijde zit heeft niets te maken of de onderdelen en deksel op de kop moeten zitten.
Automaten moet je niet op de kop willen plaatsen, vallende voorwerpen kunnen dan nl uitgeschakelde groepen in schakelen.
 

Gks mech

  • #3
Dat is helder; duidelijk dat "op de kop" niet kan. Ik had er zelf dus nog niet goed genoeg over dóórgedacht. Ik zet de extra kast er naast met de bedrading naar de benedenzijde naar buiten komend.

Hartelijk bedankt Headhunter voor de verduidelijking.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu